Капитанът на зелените сърца, един от най-сърцатите бивши футболисти на „Берое“ и настоящ маркетинг мениджър на нашия тим Ваня Джаферович спечели титлата „Последния оцелял“ в предаването Survivor: Камбоджа, което започна преди точно три месеца в ефира на bTV и завърши днес.

Джаферович получи 5 от 10-те гласове в журито и надделя над моряка Светлин Занев (събрал 3 гласа) и драматургът Димитър Касабов (с 2 гласа). Благодарение на подкрепата на всички беройци, за които Джаферович говореше по време на цялата игра, той получи и 26% от зрителския вот.

След 52 дни в Камбоджа, 73 изпитания и много силна стратегическа игра Джаферович получи подкрепата на певецът Крум Сираков, еколожката Йорданка Николова – Йори, плувкинята Дамяна Матева, неврохирургът Емануил Манев и футболистът Светослав Бърканичков.

Голямата награда от 100 000 лв. и титлата „последен оцелял“ Джаферович получи от изпълнителния директор на най-голямата телевизия в България bTV Павел Станчев.

„Моята цел беше да бъда искрен със зрителите и да казвам на тях стратегията им, дори когато се налагаше да правя непопулярни ходове в играта като подвеждане на конкурентите“ – обясни на финала Ваня.

Сред първите поздравили го бяха съпругата му Евгения, която е участник в Сървайвър 3: Островите на перлите и дъщеря му Леа. Евгения и Ваня очакват и второ дете, което ще се появи на бял свят в началото на пролетта на следващата година.

Браво, капитане!