Капитанът в днешния двубой Владимир Зафиров говори пред клубната телевизия след победата над „Марек“ с 3:0 в Дупница, споделяйки своето мнение за срещата.

 

– Влади, мнението ти за двубоя?
– Мисля, че постигнахме заслужена победа с хубав резултат за нашия отбор. Показахме по-добра игра и по-голямо желание за победа от съперника.

– Каква беше разликата спрямо предишните двубои, в които не успяхте да победите?
– Ако имате предвид мача с „Хасково“, на техния терен футбол не може да се играе, а тук условията ни позволяваха. Срещу „Хасково“ имахме проблеми да изграждаме играта си, както сме свикнали. Днес се получи и победихме. Както знаете, в последните две седмици имаше проблеми в нашия отбор и може би това е повлияло по някакъв начин, но когато завършваме с победа, всичко е наред.

– Предстои пауза. Да ви очакваме ли в същия състав след празниците?
– След празниците ни очаквайте още по-силни, а какъв ще е съставът, не знам. Има трансферен период, през който треньорите ще решават относно тима. Убеден съм, че ще се завърнем по-силни догодина.

– Какви са целите на „Берое“ до края на първенството?
– Към този момент целта ни е да играем в първата шестица, която ще гоним докрай. Остават три мача и съм убеден, че ще я постигнем.

– Очевидно неутрализирахте централните нападатели на „Марек“, които бяха сменени на полувремето…
– Щом сме ги неутрализирали, значи сме се справили, както трябва, в двубоя. Поради тази причина и победихме.

– Успя ли нещо да ви затрудни срещу „Марек“?
– Честно казано – не. Не усетихме някаква съпротива. В тима на „Марек“ може и да са си мислили вече за почивка и празници, но предвид допуснатите преди това загуби бяхме длъжни днес да излезем за победа и затова бяхме пределно концентрирани за този мач.

– Оценката за всички двубои досега? Как се представи отборът?
– Въпреки колебливи представяния през сезона успяхме да постигнем добри резултати. Наистина не бяхме на постоянно ниво, каквото искаме във всеки мач, но като цяло засега заемаме едно добро място в класирането, а дано да си свършим и работата докрай, като влезем в шестицата.

– Благодарим и весели празници!
– Благодаря!

Използвани са въпроси и на други медии.