Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори подробно след загубата с 0:4 от „Лудогорец“ пред медиите. Вижте какво сподели той.

 

„Много тежка загуба като резултат. Според мен два от головете паднаха в минутите, в които бяхме равностойни и то напълно равностойни. Мисля, че започнахме даже по-добре мача, но за съжаление това трая много кратко време. Получихме голове във възможно най-неподходящия за нас момент, тъй като бяхме равностойни точно в това време. Но класата си е класа. Трябва съвсем честно и с ръка на сърцето да призная. Мисля, че се видя ние даваме всичко и ще продължим да даваме всичко от себе си като отбор, но не успяхме да се противопоставим на „Лудогорец“.“ – каза Хубчев за мача.

„Като че ли ни лисваше смелостта днес. Иначе не бих упрекнал никой, че е избягал от единоборства или отстъпил. Трябваше малко по-голяма смелост.“ – допълни той.

За смяната на полувремето на Венцислав Христов наставникът бе лаконичен: „Венци не е с контузия.“

„Не ме притеснява, че втори мач не можем да вкараме гол. Честно казано не съм се замислил за това. Имахме положения и в „Хасково“ и тук, макар и малко, ги имахме. Трябва да работим повече за по-голямо хладнокръвие, за да ги бележим.“ – допълни той.

„Така или иначе ще трябва да изиграем мача с „Марек“ на този терен. Даже и така сме се разбрали, че от утре тренират само хората, които са убедени, че ние в Дупница ще бием. И то ще бием с качествата, които са необходими на онзи терен. А те са ви ясни на вас. Точно толкова добре колкото и на самите футболисти и на мен.“ – каза още Хубчев.

„Тук ще се появят и критици и то доста, които ги нямаше дълго време. Но трябва да кажа, че ние сме на трето място. Ние сме в шестицата, а това е целта все още. До последно с тези хора, които имаме ще се борим. Аз съм сигурен, че въпреки всички писаници досега, атаките ще продължават. Колкото повече нещата отиват до края, толкова по-яростни ще стават атаките. Но ние ще се държим като един и ще се борим най-малко за шестото място в редовния сезон.“ – обясни специалистът.

Хубчев говори и за преекспонираният в медиите скандал в отбора: „Най-добре дали е повлияло това, което пише по медиите ще ви кажат самите футболисти. На мен не са ми повлияли написаните неща, тъй като аз толкова дълго време се занимавам с тази работа и толкова много такива случаи съм имал. Но все пак няма как, дори и като футболист съм го изпитвал това, няма как да не влияе. Самите футболисти ще ви отговорят дали на тях им е повлияло или не. Няма как да не влияе, но от друга страна в отбори като „Лудогорец“, ЦСКА, „Литекс“ дори тези скандали са почти всекидневни и ежеденевие. Да не цитираме и по-големи отбори извън България. Ние трябва да свикваме да живеем с тези неща. Преди известно време ви казах тук за напрежение, че такова трябва да има. Колкото повече, толкова по-добре. Трябва да свикваме и с тези неща тиражирани от знайни и незнайни войни и да се изчистваме когато има наистина проблеми. Ние сме един колектив от 30-ина човека, големи мъже. Няма как да няма големи или малки конфликти. Тъй че има си определи правила, които тук в „Берое“ трябва да се спазват и ще се опитаме да ги спазваме.“

„Не смятам, че ще има играчи, които ще откажат да тренират. По-скоро искам да им вдъхна някаква вяра, че отиваме да бием. Сигурен съм, че никой няма да каже: „Аз не вярвам, че ще отидем да бием в Дупница.“ Трябва да имаш вяра, за да тренираш здраво.“ – обясни треньорут.

„Много е рано да кажа от сега дали ще има футболисти, с които ще се разделим. Има един мач, но този мач ни е много важен. След този мач може пак да сме трети или четвърти. Как един мач има само? Много е рано да се коментират тези неща, както и кои футболисти ще дойдат при нас, макар че има преговори с играчи.“ – уточни той.

„Играем на 13-и и отборът излиза веднага в почивка. Има една молба от нашите фенове за участие в един турнир. Шест-седем човека, които са в Стара Загора и имат възможност ще участват. Първата тренировка е на 12 януари.“ – завърши Хубчев.