Авторът на гола за „Берое“ срещу „Славия“ Салим Керкар бе любезен както винаги да говори пред камерата на клубната телевизия. Вижте какво сподели той за мача и предстоящите двубои ексклузивно за beroe.tv.

 

– Салим, мнението ти за мача?
– Започнахме добре. Създадохме много положения. След грешките, които допуснахме е нормално да получим и гол. Дадохме им прекалено много пространства през второто полувреме. Това е футбола – понякога печелиш, понякога трябва да се примириш и с равенството. Днес загубихме две точки. Трябва да се фокусираме на следващия мач и да продължим да работим здраво, за да се представим там по-добре.

– Съжаляваш ли, че измъкнахте само равен от „Славия“, защото те не са най-силния отбор в шампионата?
– Да, определено. Когато играеш вкъщи трябва да пресираш, да не даваш пространства. Ние го направихме първите 20 минути, но след това се дръпнахме назад. Когато играеш така е нормално другия отбор да получи шансове.

– В първите 20 минути на първото полувреме имахте много положения за гол, но след това „Славия“ заигра повече с топката и направи повече атаки. Защо се случи така?
– Когато спреш да натискаш, даваш повече самочувствие на съперника. В случая „Славия“. Започнаха да играят футбол. Трябваше да ги пресираме, защото така нямаше да играят добър футбол. Това беше решаващото и нашата голяма грешка.

– Следващите три мача са срещу двата може би най-слаби отбора в първенството досега и с най-силния – настоящия шампион „Лудогорец“. Предстои мач с „Хасково“ другата седмица. Какво мислиш за тези мачове и смяташ ли, че отборът е длъжен да вземе 9 точки от тези срещи?
– Трябва да бъдем много фокусирани и концентрирани в тези мачове. Следващият ще е най-трудният. Да играеш срещу „Хасково“ там не е никак лесно. Трябва да играем както първите 20 минути днес, но през цялата среща, за да спечелим.