Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред медиите на традиционната пресконференция след мач след победата над „Левски“ с 1:0 като гост. Вижте какво сподели наставникът.

 

„Доволен съм от трите точки, защото все пак ги печелим на Герена. Не знам на колко отбори им се отдава победа тук. До червения картон беше равностоен мач. След него получихме голямо предимство. Пред всички медии искам да поздравя момчетата за тактически изиграното време до края. Изчакахме нашите положения и не се хвърляхме безогледно напред. За съжаление накрая имаше период от няколко минути, където може би тази несигурност и липса на вяра в способностите позволи на „Левски“ да бъде по-активния отбор.“ – каза Хубчев.

„От гледна точка на нашия отбор играхме доста добре. Аз мога да съдя нашия отбор и мога да съдя нашите качества. Вие ще кажете дали съм прав.“ – допълни той.

На констатация относно това, че „Берое“ изигра много добра седмица с две победи Хубчев отвърна: „Преди това ни отдалечиха и една седмица не беше много добра за нас. Това е футбола – една-две седмици си нагоре, а след това една-две седмици отдолу. Трябва да поддържаме това ниво и миналата седмица казах, че колкото повече напрежение има, толкова по-добре. Това оправдание, че е имало голямо напрежение и сме се схванали в професията футбол не важи.“

„Напрежение има, аз познавам момчетата и в очите им се вижда, че напрежение имаше. Но сте прав и потвърждавам това, че втори мач тактически сме много добре. И то не срещу кой да е, а срещу „Литекс“ (Ловеч) и „Левски“.“ – каза той.

„Има време. Идва реда и на ЦСКА да вземем точки.“ – обясни специалистът.

„Целите остават и няма да се променят без значение какви са точките. Ще се играе до края за тази цел. Не съм много съгласен с определението и бих ви помолил да не си правим комплименти, защото във футбола съм видял 2 и 200. Сега какво ще стане ако загубим следващия мач? Оставете ги тези неща.“ – завърши в типичен стил Хубчев.

Ще изиграем контролна среща с „Верея“ в паузата в петък.