Авторът на двете попадения за „Берое“ срещу „Литекс“ Елиаш Алвеш да Силва получи днес наградата си за играч на XIV кръг в „А“ група на брифинг в Пресклуб България в столицата. От 21 гласували журналисти в анкетата 8 дадоха своя глас за бразилеца от „Берое“, втори остана Даниел Абало с 6 гласа, а Антонио Аниете е трети с 3.

„Благодаря за признанието към моята работа. Благодаря на всички и най-вече на „Берое“ за доверието. Благодаря на спортния щаб и на отбора, защото когато колективът е силен индивидуалностите могат да изпъкнат. Благодаря на всички, които са гласували за мен.“ – каза Елиаш след връчването на нагрдата.

„Мисля, че тимът е силен в момента. Като изключим двете предишни загуби сме много задружни и продължаваме по този път. Победата в мача с „Литекс“ ни дава допълнителна увереност за следващия мач и мисля, че можем да се върнем в Стара Загора с 3 точки.“ – обясни бразилецът.

„Надявам се, че ще затрудним „сините“. Имаме силен колектив и сме много дисциплинирани. Именно тази дисциплина ни дава възможност да сме още по-силни.“ – изрази увереност халфът.

„Не смятам, че ще има някаква разлика, защото „Берое“ играе по един и същ начин навън и вкъщи. Можем да спечелим независимо от това къде играем.“ – каза още той.

На въпрос защо „Берое“ губи мачовете през второто полувреме след като е водел на почивката в повечето срещи, а накрая допуска обрати Елиаш отговори: „Може би има някаква психологическа бариера и настройката ни спада през втората част и затова само в половината мачове, в които водехме на почивката постигнахме победи. Не може да става дума за умора, защото всички сме много добре физически подготвени. Явно е свързано с начина за мислене.“

„В мача с ЦСКА и при загубата в Ловеч ставаше дума по-скоро за късмет това, което се случи. Не смятам, че нещо друго е въвлечено. По-скоро е късмет. Знаете какво се случи в последната минута в Ловеч.“ – сподели бразилецът.

„Работим усилено в посока да сме в първата половина и смятам, че има достатъчно добре подготвени футболисти. Подготвени сме много силно физически и имаме много добри индивидуални играчи, които могат да допринесат за победата.“ – каза още той.

„Ще е много труден мач. Както споменахме „Берое“ винаги е бил препъникамък по пътя на „Левски“. Мисля, че ще се получи хубав мач, зрелищен и интересен и „Берое“ ще излезе като победител от двубоя.“ – допълни халфът.

„За първи път ще играя мач пред празни трибуни заради наказание. Мисля, че нито аз нито някой от играчите се притеснява от това, тъй като все пак сме гости в този мач, а не домакини. Никой от нас не се притеснява, а по-скоро сме съсредоточени върху играта.“ – обясни Елиаш.

„Досега не сме си говорили за някакво място в крайното класиране. Целта на „Берое“ е да се класира в първите 6 в „А“ група. Това ни е поставената цел, но нямаме поставена цел конкретно място.“ – завърши той.

снимки: © pressclubbg.com