Във връзка с тиражираните днес в редица медии информации за „зверска чистка“ в състава на „Берое“ уточняваме, че подобни твърдения категорично не отговарят на истината. Треньорското ръководство на клуба държи на всеки един футболист и счита, че всеки от състава е изключително важен за отбора и към този момент няма намерение да се разделя с никой. Клубът също застава зад играчите и вярва във всеки един от тях.

В „Берое“ винаги сме казвали, че най-важно е отношението към професията. Всеки човек греши и никой не е застрахован винаги всичко да му се получава. Никога досега не сме си позволявали след една загуба да търсим виновници и да сочим някого с пръст. Напротив, заедно работим за това да коригираме неточностите. Категорични сме, че всички футболисти на клуба дават всичко от себе си на тренировки и мачове. Затова те имат нашето пълно доверие. Никога не бихме си позволили по време на сезона да правим „чистки“, подобно на някои други клубове. Най-важно за нас е всеки един играч да е спокоен и концентриран единствено над ежедневната работа. Тогава и резултатите не закъсняват.

Обръщаме се с молба към всички медии, които спекулират с името на „Берое“ и търсят влошаване на обстановката в нашия лагер да престанат с подобни материали, а се насочат предимно към официалната информация от нашия клуб. Готови сме да съдействаме на всеки журналист да си свърши по най-добрия начин работата, но не можем да приемем да се правят свободни съчинения подплатени с традиционното „съобщи източник близък до клуба“.