„ПФК Берое-Стара Загора“ ЕАД се обръща към цялата футболна общественост в България по повод случилото се в последната минута в мача между „Черно море“ и нашия тим и тиражираните искания за изключително сурово наказание за нашия играч Крис Гади.

Припомняме, че в 90-та минута на двубоя се случи неприятен инцидент, при който вратарят на домакините Георги Китанов получи тежка контузия след сблъсък с нашия играч Крис Гади, който получи червен картон.

Нашият клуб винаги се е стремял да побеждава с честни средства и за нас водещ винаги е бил феърплея, но колкото и неприятни, контузиите са част от футболната игра. В тази ситуация нашия футболист играе с топката и не влага умисъл в своето нарушение, което се вижда ясно от кадрите приложени по-долу. Реферът, ръководил футболната среща първоначално нямаше намерение да санкционира Крис Гади, а направи това след като се установи тежката контузия на Георги Китанов.

Нашият клуб пожелава скорошно възстановяване на Георги Китанов, тъй като ние също знаем какво означава подобна контузия. В нашия отбор също има хора с тежки фрактури след игрови ситуации в двубоите – Георги Костадинов след мача с ЦСКА и Самир Аясс след двубоя за Купата на България срещу ПФК „Бургас“.

Ние не сме искали тежко наказание за играчите, причинили тези контузии, защото и в тези случаи не е имало умисъл в действията на извършителите. Бихме искали да уточним, че това е първи червен картон в досегашната състезателна кариерата на Крис Гади.

Още веднъж показваме на цялата общественост ситуацията при контузията на Китанов, за да се види ясно, че „брутално“ нарушение няма.