Защитникът на „Берое“ Владимир Зафиров бе любезен да говори специално пред beroe.tv след победата с 3:0 като гост на „Локомотив“ (София). Ето какво каза той пред нашата камера.

 

– Влади, колко важна бе тази победа за „Берое“?
– Всяка победа е важна. Понеже знаете, че се борим да сме по-напред в моментното класиране. Всяка победа е много важна за нас и заслужено спечелихме.

– Предвид загубата от ЦСКА преди седмица на колко трябваше да се раздадете в този мач, за да излезете победители?
– Ние всеки един мач се раздаваме на 100%. Понякога се получават нещата, понякога не. Радвам се, че днес се получиха.

– До колко помогна ранния гол в двубоя?
– Ранен, късен… Все едно. Не мисля, че отборът на „Локомотив“ се стъписа от ранния гол. Те продължиха да си играят тяхната игра. Успяхме да затворим първото полувреме с 1:0 за наш актив. Второто полувреме също вкарахме бързо и с това приключи мача – с втория гол.

– Предстои пауза в шампионата. Каква ще е настройката на отбора след почивката?
– Настройката е същата. Започваме на ново мачовете. Свърши първия цикъл и продължаваме по същия начин по който завършихме всеки мач да играем за победа.

– През седмицата съдбата отреди отново „Лудогорец“ да е съперник по пътя към Купата. Как ще коментираш този жребий. Какви са шансовете на „Берое“ предвид срещите на „Лудогорец“ в Шампионската лига?
– Шансовете са големи. Знаете, че нашия отбор винаги се бори за Купата без значение кой е противника. Ще направим всичко възможно да отстраним „Лудогорец“ без значение, че в момента са един от най-добрите отбори в България и играят в Шампионска лига. Не смятам, че това ще ни повлияе. Ще се опитаме да се раздадем до край и да ги остраним.