Днес стана ясно състоянието на контузените футболисти в „Берое“. Както е известно различни травми получиха Самир Аясс на мача за Купата на България срещу „Бургас“, Георги Костадинов и Веселин Пенев на двубоя с ЦСКА за първенство.

Аясс е със счупена ръка и днес ще бъде на втора консултация със специалист. Полузащитникът обаче ще бъде извън строя за следващите 25 дни, но ще тренира с отбора. Предпазания гипс обаче няма да му позволи да вземе участие в официални срещи, заради опасността от по-тежка контузия.

Георги Костадинов пък е със счупен нос и ще претърпи операция днес. Футболистът ще започне тренировки със своите съотборници след седмица и ще бъде на разположение на старши треньора Петър Хубчев след паузата в първенството. Костадинов обаче ще бъде с предпазна маска.

Веселин Пенев е с контузия в кръста, която ще го постави под въпрос за предстоящото гостуване на „Локомотив“ (София) на 3 октомври. Взети са всички необходими мерки за неговото лечение и ако не успее да се възстанови за предстоящия мач, то след прекъсването на първенството ще  бъде на линия.