„Берое“ излиза в директен спор за първото място в класирането утре, 28-и септември, от 19:30 часа срещу лидера ЦСКА (София) в двубой от X кръг на „А“ професионална футболна група. Главен арбитър на срещата е Ивайло Стоянов от Петрич.

Цените за утрешния сблъсък са с цени 5 лева за ученици и пенсионери, 8 лева за всички останали, а срещу 30 лева може да се сдобиете с пропуск за ВИП зоната по време на двубоя. Касите на стадиона ще отворят точно в 16:30 часа, а съоръжението ще бъде достъпно за феновете след 17:30 часа. Повече информация относно организацията за двубоя прочетете тук.

В миналия кръг на първенството „Берое“ спечели гостуването си на „Локомотив“ в Пловдив с 3:0, а ЦСКА победи столичния „Локомотив“ с 3:0.

Преди предстоящия десети кръг на шампионата ЦСКА е първи с 20 точки, а „Берое“ е плътно зад лидера с 18.

През седмицата „Берое“ се класира за 1/8 финалите на Купата на България, след като победи с 1:0 тима на „Бургас“, а ЦСКА изненадващо напусна надпреварата след загуба от „Монтана“ с 1:2.

Ивайло Стоянов от Петрич получи наряд за главен арбитър на утрешния сблъсък, а негови първи помощници ще бъдат Крум Стоилов от Благоевград и Димитър Стоилов от Кюстендил. Допълнителни асистент-арбитри са Георги Йорданов от Габрово и Георги Давидов от Велико Търново, а Георги Дойнов, също от старата столица, ще е четвърти съдия. Дежурен делегат на БФС е Мариян Колев от Велико Търново, а варненецът Кольо Данев ще оцени работата на съдиите.

Неделният двубой ще бъде под номер 94 между двата отбора в историята на „А“ група, като досега „Берое“ е надделявал 9 пъти срещу 64 победи на ЦСКА. 20 са срещите, завършили наравно. Головата разлика е 78:223, в полза на ЦСКА.