Старши-треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори след победата с 1:0 над „Бургас“ специално за beroe.tv. Вижте какво сподели той за срещата пред нашата камера.

 

„Много нервен, не добър от футболно естество мач, който най-важното е че взехме. С малко повече мъжество играхме. Оправдавам момчетата и е хубаво, че точно тези, които дълго време не са играли, показаха желание. Мисля, че ние поехме за нас и малко по-голям риск да вкараме точно тези момчета, но пък от своя страна те дадоха каквото можаха. Въпреки многото грешки и бих казал грозния за публиката футбол най-важното е че взехме този мач. Оправдавам момчетата, защото в този състав не сме играли много дълго време. Прекалено голям риск приехме като че ли, но в края на краищата всичко беше добре.“ – каза Хубчев.

„Изключено е да се опасявам от подценяване. По-скоро опасенията бяха от това, че някой може да не е в кондиция или пък на футболен език казано „да се пресече“ или пък да не му тръгне играха, както бяха 4-5, дори 6-7 човека, но това е нормално. Подценяване в „Берое“ ние няма да допуснем пък и аз знам разбирането и виждането на играта на всички момчета. С достатъчно уважение се отнасяме към всички. Така е и към „ПФК Бургас“, които също се бориха доста добре. Не можем да подценим никой.“ – допълни той.

На въпрос за настройката за сблъсъкът между първия ЦСКА и втория „Берое“ в неделя в Стара Загора специалистът отвърна: „Имам едни заучени фрази след такъв въпрос, но нека да видим как ще тренираме утре. До колкото доктора ми каза може да се окаже тежка контузията на Самир Аясс. Нека се приберем и да видим как сме. Да проведем два дни тренировки и след това ще видим как ще изиграем този мач с ЦСКА“