Освен директор „Маркетинг“ в „Берое“ Ваня Джаферович от скоро съвместява и поста на помощник треньор на юношеския тим до 17 години. След победата над ЦСКА с 1:0 в Елитната юношеска група до 17 години той говори пред медиите. Ето какво сподели Джаферович, когото скоро ще виждаме все по-често и на малкия екран.

 

– Честита победа. Трудна и заслужена предвид това, че отборът създаде доста положения…
– Да, трудна победа за нашия отбор срещу много добър съперник. Изиграхме много добър мач. През цялото време бяхме по-добрия отбор. Имахме по-чистити положения, но не успяхме да вкараме повече голове освен този през първото полувреме. Победата е заслужена.

– Очаквахте ли толкова добър старт в първенството. Отборът спечели доста точки и е сред лидерите.
– Отборът играе добре. Бихме първия мач с „Литекс“, после и „Лудогорец“. А това са може би най-силните отбори в тази елитна група. Обаче с по-слабите отбори ни е малко по-трудно. Имаме затруднения при изнасянето когато съперника се затваря. Но и срещу тези отбори направихме победи. Проблемът е че загубихме мачове, които според мен трябваше да спечелим. Трябваше в тях да играем с повече хъс и повече желание, както този мач. Такъв беше мача с „Локо“ (София) миналия кръг. Мисля, че сме по-добри от тях, но не ни се получаваха нещата. Просто го нямаше това желание и хъс, което имаше днес. Преди мача им казахме, че ако така ще играем няма как да се получат нещата и няма да си тръгнем с победа тук. Днес беше коренно различно отношението на футболистите към играта. Имахме и положения и в защитен план се справихме по-добре отколкото предния мач. Сега мога да кажа, че беше перфектен мач за нашия отбор в това отношение. Имаше някои грешки, които направихме, но това е нормално когато играем срещу отбор, който има 5 или 6 победи вече.

– Излишен червен картон в края на мача…
– Да, според мен това беше малко излишен фаул и не трябваше да го прави Наско, но пък по-добре да спре така атака отколкото да стане нещо и с някоя изсипана топка да ни вкарат гол. Не можем да му се сърдим. Съдията искаше и той да реагира, защото извади червен картон на ЦСКА и сега искаше да се реваншира по някакъв начин, но първото полувреме той получи един пак безсмислен картон. Няма какво да се ядосваме за това. Все пак спечелихме. Лошото е само, че го губим за следващия мач, но мисля, че има хора, които ще го заместят там.