Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред медиите на традиционната пресконференция след победата с 4:0 над „Марек“. Вижте какво сподели специалистът.

 

„За мен не беше много лесна победата. Може би едва третия гол и 3:0 пречупи „Марек“. Иначе имаше страшно много грешки. Не знам как ще ви прозвучи това, но аз имам страшно много забележки за играта ни в защита. Не можем да оставяме толкова възможности. Сигурно ще ми кажете, че е лесно да го кажа това след като мача е завършил 4:0. Обаче така го чувствам и така го казвам. Трябва да бъдем по-стабилни. Между другото това е един от първите мачове, в които допускаме толкова положения. Може би защото водим вече 3:0 или 4:0. Но и това не трябва да допускаме противника да има толкова много шансове.“ – обобщи срещата Хубчев.

„Зехиров мисля, че може да е готов за „Локомотив“ (Пловдив). Добре е, тренира на пълни обороти. Днес сутринта също тренира. Мисля, че ще бъде готов. Самир Аясс получи схващане и затова бе заменен.“ – сподели треньора.

В края той отговори на въпрос как си обяснява „преобразяването“ на Венцислав Христов, който напоследък бележи доста и прави добри асистенции. Хубчев отговори така: „Аз ще си позволя да ви опонирам малко, тъй като вие като представител на пресата изразявате едно мнение не ваше лично, а на много хора в спортната преса. Според мен това е много грешно. На фона на два или три, или четири мача вие определяте състоянието на даден футболист. Аз имам малко по-друго разбиране. Вярно, играе сега с настроение, но може и много повече. Както и всеки един в отбора. Но недейте бърза с оценките след 2-3 или четири слаби мача или пък обратно след един, два, три или четири добри мача. Ще се въздържа от някаква генерална оценка на констатацията, че бил преобразен. Ние говорим много и самостоятелно, и открито пред всички. Той знае моето мнение. Ако се съгласи – окей. Но чак за някаква драстична промяна, както казвате вие, аз малко бих изчакал. Не бих изпадал във еуфория.“