Футболистите на „Берое“ Венцислав Христов и Стефан Спировски записаха игрови минути за националните отбори на България и Македония на старта на европейските квалификации вчера и днес. Христов направи своето дебютно попадение за националния тим в 87-ата минута на мача в Азербайдан, който България спечели с 2:1 като гост.

Стефан Спировски започна като титуляр и остана до 64-ата минута на мача с Испания, който Македония загуби с 5:1.

Венцислав Христов влезе като резерва в 83-ата минута на мача заменяйки Михаил Александров. Нападателят се възползва от коварно центриране на Тодор Неделев към първата греда, където няколко играчи се разминаха, а кълбото се разходи пред голлинията, преди Венцислав Христов да го връхлети с глава и да ни донесе трите точки. Така България спечели важни три точки на старта пътя към европейските финали във Франция през 2016.

„Хубаво усещане. Изключително съм радостен. Посвещавам гола на сина си, който се роди преди месец и се радвам, че оползотворих усилията на целия отбор. Ако изпълняваме докрай указанията на старши треньора ни, ще бъдем още по-добри.“ – каза Христов във флаш интервю за БНТ след мача.

„С оглед на тежкия терен, се справихме, важното е, че спечелихме. Имаме сили за нещо голямо. Надявам се да се класираме на едно от първите две места с директен излаз за еврофиналите. Но ще играем мач за мач, очакваме победа и в следващата среща.“ – заяви щастливият голмайстор на решителното попадение за България.

Последният бероец с гол за националния тим е Васил Драголов, който на 30 април 1986 година отбеляза при победата с 3:0 над Северна Корея. Същата година „Берое“ стана шампион на България.

снимка: © lap.bg