През следващата седмица четири набора от беройската школа ще се включат в силни турнири с участието на най-добрите школи в България.

Децата от набор 99, 2000 и 2002 ще вземат участие в деветото издание на турнира „Петър Боянов“ в Албена от 30 август до 4 септември.

Организатори на футболния турнир са братята Боян и Радослав Боянови, които ежегодно събират топ отборите в памет на своя баща Петър Боянов – спортен деятел и човек с голям принос за реализирането на спортната база в Албена, дала възможност през последното десетилетие курортният комплекс да бъде важен фактор в спортния живот на България. И тази година турнирът е международен.

Отборите от различни набори ще бъдат в групи от по 6 отбора, които ще играят по системата „всеки срещу всеки“. След края на мачовете се изготвя и крайното класиране за всеки набор. С оглед на по-ниското областно ниво такива надпревари са добър атестат за състоянието на съставите и анализ на работата в ДЮШ.

По същото време децата от набор 2001 г. ще бъдат във Велинград за първото издание на турнира „Купата на Велинград“. В спора ще се включат една от най-добрите школи в Европа – тази на „Партизан“ (Белград), както и отборите на голяма част от най-реномираните академии в страната – „Берое“ (Стара Загора), „Ботев“ (Пловдив), ДАФ (София), „ДИТ Спорт“ (София), „Национал“ (София), „Славия“ (София), „Черно море“ (Варна), „Черноморец“ (Бургас).