Ден след като отбеляза второто си попадение за „Берое“ полузащитникът Стефан Спировски бе повикан в националния отбор на Македония за предстоящата първа евроквалификация срещу Испания, която ще се играе на 8 септември във Валенсия.

Спировски е ключова фигура в селекцията на Бошко Гюровски, който засипа с похвали Стефан за представянето му в приятелските двубои срещу Камерун и Катар по-рано през годината.

Националният тим на югозападните ни съседи е в една квалификационна група с отборите на Испания, Украйна, Словакия, Беларус и Люксембург.

Стефан Спировски е роден на 23 август 1990 в Битоля, Югославия. Започва кариерата си в „Пелистер“, след което преминава в сръбския „Борац“ (Чачак). През 2012 година се връща в Македония, но под наем в „Работнички“. На 25-и януари подписа своя довогор с „Берое“. В интернационален аспект Спировски има 4 срещи с „А“ националния отбор на Македония, дебютирайки на 10-и август 2011 в контролната среща срещу Азербайджан. За младежкия национален отбор на „червено-жълтите“ полузащитникът има 21 двубоя, отбелязвайки 2 попадения. За „А“ отбора на Македония има 7 официални двубоя.