Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори специално за beroe.tv след мача със „Славия“. Вижте какво сподели наставникът за срещата.

 

– Първо мнението ви за този мач и честита победа?
– Благодаря. Напълно заслужена победа. Особено с играта първото полувреме. Имахме възможност и за още един гол. Тактически мисля, че надиграхме „Славия“. Второто полувреме го изиграхме повече тактически и с повече мисъл. В такива моменти обаче пак си пролича, че се огъваме трябва да бъдем малко по-настойчиви в моменти, в които противника прави по-голям натиск, но като цяло победата е напълно заслужена.

– Наложиха се няколко непредвидени рокади в защита. Доволен ли сте от факта, че момчетата се справиха?
– Казах и в съблекалнята сега веднага след мача и дадох пример със Стефан Спировски, миналата седмица беше Аласан Н’Диайе. Влизането за една минута може да е, може да е за две топки и две единоборства, но трябва да се спечелят. Трябва да се вземат до край. В това отношение Стефан Спировски като десен бек беше идеалния пример днес. Дано наистина травмите не са много сериозни, но отношението на хората, които влязоха беше точно такова каквото искахме да виждаме.

– Отстрани като че ли изглеждаше много лесна победата, но видяхте ли и грешки?
– Видях много грешки. Може би така е изглеждало за феновете, че контролираме мача. Така беше първото полувреме. Аз много често го споменавам – знам добре възможностите на тези момчета и знам какво могат. Полека лека трябва да направим така, че да сме по-добре и като отбор и като индивидуалности.

– Отборът като че ли набира инерция след две поредни победи. Опасявате ли се обаче от следващия съперник, който е „Хасково“ у дома?
– Много. Отпускане няма как да стане. Познавам си хората много добре. Знаем отношението на всички в клуба към работата. Не се притеснявам от отпускане, но всичко е възможно във футбола. Преди 2-3 седмици се говореха други неща – играхме добре, а нямахме точки. Сега обаче почват други неща да се говорят. Ние трябва да сме внимателни и да си вършим нашата работа. За отбор като „Берое“ този двубой с „Хасково“ е много опасен и много важен. Няма значение обаче „Хасково“, „Левски“, ЦСКА или „Марек“. Всички показаха, че заслужават уважение и то доста сериозно.