Време е за 84-ото дерби на Тракия! Утре, в 20 часа „Берое“ и „Ботев“ (Пловдив) излизат в „Битката за Тракия“ на стадион „Берое“ в Стара Загора в двубой от II кръг на „А“ професионална футболна група. Главен арбитър е Радан Мирянов от Варна.

Касите на стадион „Берое“ отварят точно в 18 часа, а билетите за двубоя са на стойност 8 и 5 лева, съответно редовни и намалени. Повече за организацията на достъп за утрешния сблъсък прочетете тук.

СНЦ „Национален фенклуб – Берое Стара Загора” ще проведе дарителска кампация с цел събиране на средства за изграждането на Монументален комплекс „Васил Левски“, инициатива на Сдружение „Аз обичам България“. Повече информация за реализацията на проекта тук.

За мачът е организирана и хореография. От фенклуба призоваха след като заемат местата си привържениците да не разместват сложените по седалките неща и да слушат диктора и инструкциите от сюардите и хората с мегафоните както и уредбата за задаване към публиката, за да се постигне искания ефект от хореографията.

Капитанът Георги Андонов е единственият с трайна контузия и ще пропусне срещата утре, а новопривлеченият Михаил Ковачевич е вече картотекиран в БФС и ще е на разположение на треньорите за двубоя.

В първи кръг на „А“ група „беройци“ завършиха наравно 1:1 с тима на „Черно море“, а гостите от „Ботев“ се наложиха с минималното 1:0 над столичния „Локомотив“.

Варненецът Радан Мирянов е главен арбитър на неделния двубой. Лайнсмени са съгражданите му Димитър Димитров и Димо Вълчев, а в близост до двете футболни врати ще бъдат Цветан Кръстев от Варна и Станислав Ставров от Велико Търново. Илиян Капарашев е четвърти арбитър на сблъсъка, дежурен делегат на БФС е Мариян Колев, а оценка на съдийството ще постави Петър Петров, и тримата от старата столица.

В изминалите 83 двубоя „заралии“ са надделявали 30 пъти и отстъпвали 33, а 20 срещи са завършили без победител. „Берое“ няма загубена мач от „Ботев“ от 22 септември 2007 г., а в Стара Загора е неприкосновена от 15 април 1995 г. Време е традицията да продължи!

ЕЛА НА СТАДИОНА И НИ ПОДКРЕПИ, КАТО БЪДЕШ НАЙ-ДОБРИЯ 12-И ИГРАЧ!