„Берое“ стартия новия шампионат с домакинство на „Черно море“ (Варна) утре, 20-и юли, от 20 часа на стадион „Берое“. Срещата от I кръг на „А“ група ще бъде ръководена от Станислав Тодоров от Шумен.

В 19:10 часа митрополит Галактион Старозагорски ще извърши водосвет за здраве, а програмата за откриването на сезона ще бъде продължена от мажоретен състав от ЦДГ „Светлина“ минути по-късно.

Ден преди двубоя потърсихме мнение от треньорския щаб на „Берое“ и пред нашата камера застана кондиционният треньор на „зелено-белите“ Пламен Липенски. „Всичко е нормално преди утрешната среща. Бихме искали да влезем с десния крак в първенството, като стартираме успешно. Момчетата са в настроение за победа.“ – сподели той пред beroe.tv

Георги Андонов лекува контузия и няма да попадне в сметките на Петър Хубчев, а Стефан Спировски е под въпрос за неделния двубой.
По време на лятната подготовка „Берое“ записа шест контролни срещи, в които се отличи с пет победи и едно равенство.

Съдийската комисия към БФС отреди Станислав Тодоров от Шумен за главен арбитър на срещата утре. Негови помощници ще бъдат Иво Колев и Мартин Венев от София. В близост до двете футболни врати ще са Георги Йорданов от Габрово и Стефан Павлов от Бургас, а четвърти арбитър е Милен Арабаджиев от Велико Търново. Софиянецът Марин Раковски е дежурен делегат, а оценка на съдийството ще постави Димитър Костов от Бургас.

Неделният двубой между двата отбора е под номер 80 в историята на „А“ група, като досега „беройци“ са постигнали 27 победи и 24 равенства, а в 28 срещи „Черно море“ е бил победител. Головата разлика е 83:89, в полза на „моряците“.

Нов сезон, нов късмет,
време е за победи безчет!

ЕЛА И ПОДКРЕПИ ОТБОРА ОЩЕ ОТ САМОТО НАЧАЛО!