На подготвителния лагер в Тетевен пред клубната телевизия застана още едно от новите попълнения за сезона – Танко Дяков. Вижте какво сподели защитникът за подготовката, клуба, амбициите и очакванията за предстоящия старт на шампионата:

 

– Танко, ти се включи от началото на подготовката с отбора. Свикна ли вече с колектива? Какво е твоето мнение?
– Повечето от момчетата ги познавам. Играл съм с някои от тях. Нямам никакъв проблем с аклиматизацията към отбора. Всичко е нормално. Натоварваме се. Всичко е нормално.

– Какво е мнението ти за подготовката? Какво по-различно виждаш?
– Периодът е такъв, е има натоварване и трябва да има. Всичко е нормално и самата подготовка си върви гладко.

– „Берое“ вече изигра три мача и постигна три победи. Какво е мнението ти за тези контролни срещи?
– Резултатите в тези контроли не са чак толкова важни. Гладаме да придобием игрови ритъм. Нашите мачове започват от 19 юли и нататък. Там е важно да има победи, защото тези резултати ще се помнят.

– Ти лично какво искаш да покажеш в тези контроли? Сега предстоят още три мача със сериозни съперници…
– Хубаво е, че играем със силни отбори. Играхме вече и с „Литекс“. Другите отбори също не са слаби. Надявам се игрово от мач на мач да ставаме все по-добре, за да сме готови напълно за първия мач.

– Къде в класирането виждаш „Берое“ пред настоящия сезон? Какви очаквания имаш?
– Нямам конкретни очаквания. Мисля, че ако искаме да вървим напред и нещата да са добре в отбора трябва да се мисли за всеки следващ мач поотделно. Без да се говори за големи цели и предно класиране, защото гледам, че 80% от отборите тръгват за турнирите на УЕФА, с големи приказки и т.н. Аз мисля, че ние трябва да го даваме малко по- скромно. Да работим и резултатите ще дойдат сами.

– Какви са личните ти амбиции с „Берое“? Какво искаш да постигнеш?
– Първо, аз съм много щастлив, че съм в този отбор. Малко бързо се случиха нещата. Приех веднага след като ми се обадиха. Все пак съм от Стара Загора и съм израстнал в града. Чувствам се много щастлив. Бях без отбор и чаках може би точно такова предложение. Да имам стимул. Не исках проста ей така да играя. Нагледах се на много глупости и какви ли не неща. Радвам се, че в момента съм в „Берое“ и всичко е на такова добро ниво.

-И един страничен въпрос в края. Всички се вълнуват от Световното първенство. Каква е твоята прогноза за шампион?
– Нямам изявен фаворит. Бях за Уругвай. Германия играят много добре, но не се наемам с някаква конкретна прогноза.

– Благодарим ти за разговора и ти пожелаваме успех!