Юношите старша възраст до 21 години на „Берое“ отстъпиха във втората си предсезонна проверка с 0:1 на „Ботев“ в Пловдив. Момчетата на Иван Гаджев и Атанас Рибарски доминираха през по-голямата част на двубоя, като организираха повече чисти голови положения, но за съжаление нито едно от тях не бе реализирано. Единственото попадение падна през първата част на срещата, а негов автор бе Гери Димитров.

botevu21-beroeu21_2

Още в 6-ата минута Никола Цветанов изведе в коридор Венцислав Иванов, който напредна няколко метра, за да навлезе в наказателното поле и шутира, но топката бе избита от стража на „Ботев“. Кълбото попадна отново в Никола Цветанов, който нанесе нов удар от границата на наказателното поле, повторно отразен от врататя на „жълто-черните“.

Две минути по-късно Пламен Тенев намери с дълъг пас от дълбочина Николай Георгиев, който нахлу в големия пеналт и стреля от близка дистанция, но встрани от целта.

В 13-ата минута домакините успяха да открият резултата. Това стана, след като Гери Димитров бе намерен на границата на наказателното поле и останал сам срещу Михаил Михайлов не сгреши и реализира в долния десен ъгъл за 1:0.

botevu21-beroeu21_1

Четири минути след това Димитър Трайков центрира от пряк свободен удар в големия пеналт, където Пламен Тенев засече с глава, но не намери рамката на вратата, изпращайки кълбото над нея.

В 23-ата минута Михаил Михайлов се намеси отлично при центриране в наказателното поле и улови кълбото преди състезател в жълт спортен екип да играе с него.

Малко преди края на полувремето завидният рефлекс на Михаил Михайлов отново влезе в действие и предотврати нова опасност пред неговата врата след силен удар от границата на наказателното поле.

botevu21-beroeu21_misho

В 54-ата минута Венцислав Иванов бе изведен в големия пеналт и стреля оттам, но Росен Андонов изчисти.

След точно час игра отново десетката на „Берое“ бе в центъра на събитията, след като навлезе в наказателното поле и стреля силно към далечния ъгъл на вратата, но Росен Андонов отново успя да блокира удара.

В 77-ата минута Николай Георгиев центрира топката към Александър Манолов, който засече с глава от границата на малкия пеналт, но тя премина встрани от вратата.

Секунди по-късно Венцислав Иванов нанесе удар по посока на вратата от малък ъгъл, но топката се оплете във външната страна на мрежата.

botevu21-beroeu21_4

В последното положение на срещата, организирано в 87-ата минута, Венцислав Иванов стреля от границата на големия пеналт, но над целта.

Въпреки поражението възпитаниците на Иван Гаджев и Атанас Рибарски показаха, че са в добра форма независимо от ранната фаза на лятната подготовка и ще гонят високи цели през новия сезон.

„Ботев“ U21 (Пловдив) – „Берое“ U21 (Стара Загора) 1:0
голмайстори: 1:0 Гери Димитров 13′
„Берое“ U21: Михаил Михайлов, Николай Георгиев, Пламен Тенев, Диян Димов, Борислав Желязков, Пейчо Енчев, Кирил Личев, Ивелин Илиев, Венцислав Иванов, Димитър Трайков, Никола Цветанов (Богомил Цинцарски, Ивайло Ангелов, Христо Митев, Димитър Видев, Жюлиен Бенков, Александър Манолов); старши треньор: Иван Гаджев
главен съдия: Георги Кабаков (Пловдив)
стадион: Спортен комплекс „Ботев 1912“, кв. Коматево, Пловдив