Стана ясна новата структура на ДЮШ на „Берое“. Новият й директор Митко Джоров я обяви специално за beroe.bg. Промените са малко и породени най-вече от напускането на Господин Мирчев, който реши да поеме ново предизвикателство с мъжки тим. На негово място в школата е привлечен Иван Желев.

Отборът до 21 години, който ще участва в новосформираната група за младежи, която ще е огледална на „А“ група очаквано ще бъде водена от дуета Иван Гаджев (старши треньор) и Атанас Рибарски (помощник треньор). Отборът ще бъде съставен предимно от юноши старша възраст.

Почти същия състав ще участва и в групата до 19 г., която пък се включва в новата  Областна група за юноши до тази възраст. И този отбор ще бъде воден от същия тандем треньори като ролите ще бъдат разменени и Рибарски ще бъде основният наставник, а Гаджев ще му помага. Подготовката им ще започне на 16 юни и ще се проведе изцяло в Стара Загора. Ще се тренира предимно двуразово.

Отборът на „Берое“ до 17 г., който ще участва в Елитната група за тази възраст ще бъде воден от Владислав Януш. Помощник треньор ще е Атанас Димитров. Отборът ще стартира подготовката си на 1 юли.

Отборът за деца родени след 1999 г. ще бъде воден отново от Атанас Димитров с помощник Януш и ще се състезава в Областната група. Тази година момчетата ще играят четвъртфинал на Републиканското първенство. Първият двубой срещу „Литекс“ (Ловеч) ще бъде в събота (14 юни) от 18 ч. на Изкуствен терен от комплекс „Берое“. Реваншът е във вторник в Ловеч.

Децата от набор 2000 продължават Сидер Димитров, а тези, родени през 2001 г. при Тодор Станев. Двамата ще бъдат асистенти в набора, който не водят.

Заради напускането на Господин Мирчев в школата ще бъде привлечен нов треньор – Иван Желев, който ще поеме децата, родени през 2002 г. Досега той бе треньор в друга детско-юношеска школа в нашия град и познава отлично децата, с които ще работи. Венелин Сивриев ще води набор 2003, които ще участват тази година на държавното първенство за футбол 7, както beroe.bg вече писа. От догодина те се включват в областното първенство в подготвителната група. Наборите от 2000 до 2003 започват подготовка на 4 август.

Най-малките беройци от школата, които са в състава на групите под подготвителните  ще започнат през септември. Някои от тях ще имат възможност да стартират и по-рано, но подробности за това ще бъдат обявени допълнително в официалния сайт на клуба. Треньорите остават същите – Борис Киров и Стефан Динев ще водят момчетата, които са родени след 2004 г.