Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред медиите преди старта на подготовката на тима за сезон 2013/2014. Ето какво сподели той.

„Планът за подготовка ние го обявихме. Няма промяна. Тренираме от днес в Стара Загора. Лагерът е уреден в Тетевен от 1 до 11 юли. Контролите са потвърдени всички. Най-важното от днес е работата.“ – каза Хубчев е началото.

„Селекцията е отворен процес. Димо Бакалов, Крис Гади и Танко Дяков са сигурните нови попълнения при нас. Не крием, че водим разговори с 3-4 футболисти. С оглед на договорите, които имат и на отношението на старите им клубове към тях трябва да изчакаме за съжаление не мога да ви кажа колко време.“ – обясни наставникът.

За играчите, с които „Берое“ ще се раздели Хубчев сподели: „Със сигурност Чипев ще ни напусне. Игнат Дишлиев по всяка вероятност. До края на подготовката обаче не гарантирам, че някой друг няма да напусне. Договорът с Виктор Шишков е изтекъл и въпросът с него е решен веднага след изтичане на договора.“

„Венцислав Христов е футболист на „Берое“. Какво ли не се изписа и изговори два месеца. Той е един от многото и започва да тренира в всички. До кога ще видим.“ – обясни още треньорът.

„Интересно е сигурно за вас – много конкретни имена споменавате. За мен обаче най-важна е работата – на това сме разчитали и на това ще разчитаме. В следващото време трябва да успеем да направим още по-добър отбор и по-добър колектив от миналата година. Опитали сме се на базата на това желание, което показаха футболистите в разговорите да играят в Стара Загора и в „Берое“ да ги селектираме. Дано ги убедим в това и да направим добър колектив.“ – каза още специалистът.

„Не искам да се ангажирам с отговори на тема формата на първенството. Има ли някой от вас, който да знае в какъв формат ще се проведе първенството със сигурност? Като че ли е по-вероятно да са десет отбора? Да не коментираме тези неща сега.“ – сподели четвъртият в света от САЩ’94.

„Не, няма да вземем повече от 3-4 нови играчи още.“ – категоричен бе Хубчев.

На въпрос дали се притеснява, че Танко Дяков не е играл 6 месеца Хубчев отговори: „Не се притеснявам, че Дяков не е играл доста време. Притеснява ме дали ще е здрав и дали ще тренира от първата тренировка, както искаме. Дано да успее.“

„По въпроса Пламен Тенев и Венци Иванов – те започват с нас. Много е трудно да се отговори. Наскоро се създаде дублиращата група и тук сме в разговори и с треньори и с футболисти. Трябва да преценим кой е най-оптималния вариант да поддържаме оптимален брой футболисти, които да играят и в първия и във втория, а защо не и във формацията до 19 години. В следващите 2-3 дни ще имаме яснота, но двете момчета ще започнат с нас.“ – обясни Хубчев.

„Петър Углешич ще изкара проби.“ – каза още той.

„По всяка вероятност Иван Гаджев ще води този отбор. Не съм се спрял. Преди малко водихме разговори с новия директор на школата. Той самия взима решения. Момчето е много мобилизиран и мотивиран за работа. Аз го познавам малко. Един от малкото мотивирани хора за работа в България. Сигурен съм, че условията, които ще му се предложат в Стара Загора ще го удовлетворят. Сигурен съм и че ще сложи ред в школата и работата ще бъде вдигната два или три пъти. Сигурен съм в това. Въпрос на негова организация е кой треньор, кой отбор ще води.“ – обясни треньорът и спортен директор в „Берое“.

„На кое място ще се класираме е много рано да коментираме. В момента ме интересува подготовката да мине нормално и всички да са здрави и да няма контузени.“ – завърши Хубчев.