Полузащитникът на „Берое“ и македонски национал Стефан Спировски записа пълни 90 минути при загубата с 2:0 от тима на Камерун в приятелска среща преди Мондиал 2014, в който африканският състав ще вземе участие и ще мери сили в група „А“ с домакина Бразилия, Хърватия и Мексико.

И двете попадения в срещата паднаха през второто полувреме, като техни автори бяха Пиер Уебо и Ерик Максин Чупо-Мотинг, съответно в 52-ата и 84-ата минути.

Това бе шести мач с националната фланелка за Стефан Спировски, мненията за когото след края на двубоя са много добри. Македонската медиа sport.com.mk определя представянето на 23-годишния полузащитник за отлично в средата на терена и го определя дори като „спасител“ на националния отбор. Подобно е и мнението от треньорския щаб на „червено-жълтите“, които коментираха играта на Спировски така: „Как игра Спировски днес? Беше отличен. Такива като него са ни нужни в представителния тим.“

„Играхме срещу силен противник днес, който ще участва на Световното първенство. Мисля, че успешно се противопоставихме в определени моменти на двубоя и „камерунците“ се възползваха единствено от наши грешки, като по този начин постигнаха победата. В момента сме един подмладен отбор с няколко нови в футболисти, което със сигурност ще проработи, но трябва и в предстоящата приятелска среща с Катар да поработим върху недостатъците си, за да сме готови преди началото на новия квалификационен цикъл.“ – коментира Стефан Спировски представянето си пред ekipa.mk.

В квалификационния цикъл за Европейското първенство през 2016 година Македония е в група с Испания, Украйна, Словакия, Беларус и Люксембург, а първите срещи са в началото на септември.