Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред медиите след края на двубоя между „Берое“ и „Нефтохимик“, спечелен с 3:0. „Зелените“ завършиха сезона с 70 точки и голова разлика 58:29 на осма позиция в класирането. Вижте какво каза треньорът.

 

„Много често футболните двубои използват едни клишета от рода на: „Двубоят го разделяме на две полувремена.“ Днес това беше очевадно специално при нас. Може би от трите гола аванс и от добрата игра, мен това ме интересуваше повече, второто полувреме някак си доиграхме мача. Но това е последен мач. От дълго време се знае какъв е залогът за този мач. Аз нямам и не ми минава през главата да обвинявам отбора и момчетата. По-важното според мен от този мач беше първото полувреме и играта. Това и очаквахме, това и целяхме. Излязохме с тези хора поради тази причина. Очаквахме „Нефтохимик“ прибран доста дълбоко в своята половина. Те дори и при 3:0 не излязоха. Мисля, че се получи доста добре. Едва ли трябва да изпадаме в детайли. Перфектно първо полувреме и голяма разлика.“ – обобщи срещата Хубчев.

„Точно сега ще ми е трудно, но по принцип трябва да си направим обощение и изводи за това какво можем да направим по-добре. Със смесени чувства бих определил цялата футболна година. Желанието на всички с оглед на правилата през тази година в България бе да играем в първата седмица. Изцяло по наша вина не се получи. Обаче пък след това от Нова година насам изиграхме добре втория полусезон. Като цяло със смесени чувства изпращаме този сезон. Като класиране може би ако погледнем история може би не лошо, но не трябва да се задоволяваме с това.“ – каза още той.

„Вече е ясна и лятната подготовка. На 10 юни в 10 часа се събираме тук на стадион „Берое“.“ – сподели наставникът.

За селекцията треньорът на „Берое“ обясни: „Много спекулации има в пресата. В „Тема спорт“ има вече към 10 имена записани. Ще ги гледаме тези хора и ще видим. Не се обиждайте, това е в рамките на шегата. Няма как да споменаваме имена. Имаме някои неща, с някои хора са завършени преговорите. Но просто ситуацията е такава при тези хора, че трябва да изчакаме всичко да е на 100%. Продължаваме да търсим и други хора, които смятаме, че ще ни помогнат. Ще разговаряме и с хора, които смятаме, че няма да останат при нас или е по-добре да отидат на друго място, за да получат повече шанс за игра. Тези дни това ще правим.“

„Поддържаме връзка с Лоузейро. Най-вече Пламен Липенски на базата на това, че говори езика. Аз лично мисля, че е много много рано да говорим за завръщане въобще на Лоузейро във футбола. Той знае, че се чака само неговото мнение. Първо трябва той за себе си да реши. Знам, че е започнал леко да бяга, но много е далеч от работата с топка. Ако трябва да бъда съвсем честен с тъга ви казвам, че засега той не е тема при нас, тъй като той е много голямо сърце и голям черноработник.“ – каза Хубчев.

„Решаваме бъдещето на Георги Андонов. В близките няколко дни ще стане ясно. Той е един от хората, за които ви моля за малко търпение.“ – завърши той.