„Берое“ гостува на „Черноморец“ в Бургас днес, 4-и май от 17:15 в двубой от единадесети кръг на втория етап на „А“ професионална футболна група. Цветан Кръстев от Варна е главен арбитър на срещата.

Иво Иванов получи червен картон в последния мач на „Берое“ срещу „Локомотив“ (София) и няма да попадне в сметките на Петър Хубчев.

В последния кръг на „А“ група „Берое“ постигна домакинска победа над „Локомотив“ (София) с 1:0, а „Черноморец“ постигна обрат над „Нефтохимик“, спечелвайки дербито на Бургас с 3:2. След 36-ия кръг на първенството „старозагорци“ продължават да оглавяват долната половина на таблицата с актив от 58 точки, а „акулите“ са на четвърто с 44.

Цветан Кръстев от Варна е главен арбитър на утрешния сблъсък. Лайнсмени ще са Георги Славов от Плевен и Пламен Хинков от Ловеч. Близо до двете футболни врати ще са разположени допълнителните асистент-арбитри Владимир Вълков от Пловдив и Михаил Парушев от Варна, а четвърти съдия е Димитър Димитров от Перник. Дежурен делегат на БФС е Христо Ботев от София, а оценка на съдийството ще постави Георги Нарлев от Силистра.

Двата отбора ще се срещнат за трети път в рамките на два месеца. На 9-и март „беройци“ се наложиха с 3:1 в Бургас, а в края на същия месец постигнаха нова категорична победа – този път у дома с 3:0. В 63-те изиграни срещи към днешна дата „заралии“ имат положителен баланс срещу „Черноморец“ с 29 победи, 12 равенства и 22 поражения. Головата разлика е 94:67, в полза на „зелено-белите“.