Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред медиите на традиционната пресконференция след мача със „Локомотив“ (София), спечелен с 1:0. Той поздрави играчите си за мъжеството и даде повече информация за състоянието на футболистите. Хубчев обяви темата „нарушаване на феърплей“ за табу в „Берое“ и обеща и срещу „Черноморец“ тима да даде максимума от себе си, въпреки проблемите, които преследваха тима и днес. Вижте цялото изявление.

 

„Втори мач за тази седмица печелим по такъв начин с повече желание и с повече борба. Мачът е опрделян от мнозина като без значение за „Берое“. За мен това е много важно: мъжеството и характера, което показаха футболистите в днешния мач без да сме надиграли кой знае колко „Локомотив“ (София), които стояха доста дисциплинирано успяхме да спечелим. А това в такъв мач, който мнозина определят без значение е много. От тук ще използвам да им благодаря – рядко го правя – от сърце благодаря на всички в съблекалнята.“ – каза Хубчев.

„Видяхте и преди три дни в мача, който играхме. Какво да ви кажа? Нямам думи. Страшно ми е тъжно от такива хора, по-добре да не казвам нищо.“ – допълни той.

„Костов има желание ако може още утре да играе. Има страшно голямо желание. Според мен не е достатъчно готов. Не искам да рискуваме. На пръв поглед ме уверяваха, че няма риск с включването на Чипев, но ето че има разтежение или скъсване на същото място. Значи не е бил готов. Не искам да бързаме. Тук последната дума има доктора на отбора и разбира се как се чувства човека. Но желанието на това момче е невероятно голямо. Това също говори доста на треньорския щаб.“ – обясни наставникът.

Картонът на Иво Иванов Хубчев коментира така: „Не съм имал възможност да говоря с Иво. Наистина малко наивно. Знаем с какво желание играе Иво от както аз съм треньор. Отдавам реакцията му на по-голямото желание да спечелим този мач. Разбира се, реакцията му не беше правилна.“

„Борко Стойчев е контузен. Мапуку доколкото разбрах вчера са му преливани две банки. Има някакъв вирус, два дни не тренира. Видяхте, че щеше да припадне. Като цяло нямаше тази свежест. От отбора това се и очаква. Моето желание е да сме още по-агресивни и още по-свежи, но това не е възможно при тази програма.“ – сподели специалистът.

На въпрос дали „Берое“ ще играе феърплей и следващият кръг Хубчеев отговори така: „Ще ви помоля вас, особено хората, които сте местни журналисти не го поставяйте този въпрос докато сме ние тук и докато са тези ръководителите. Той не може да стои на дневен ред. Ние може да загубим от всекиго. Загубихме през годината от Гоце Делчев и от „Нефтохимик“. Но въпроси за феърплей, за полягване, за помагане на този или онзи ви моля да забравите. Ще видите на мача. Разбира се, че имаме проблеми, но заповядайте в Бургас да видите как ще играем.“

В края на пресконференцията Хубчев говори и за успеха на старшата възраст на „Берое“, които спечелиха вчера Купата на БФС. „За мача вчера аз няма какво да кажа. Това трябва да каже треньора от школата. Това е един невероятен успех за школата. Доколкото знам миналата година същия набор игра финал в същия турнир. Това е пътя. Още повече и повече работа и повече организация в отбора и в школата в частност. Дай Боже да успеем да направим още 1-2 терена. Резултатите говорят за себе си. Това за мен е голям успех за клуба и школата.“ – обясни наставникът.

„Ние включваме момчетата в тренировка. Моето желание е в следващите мачове ако трябва да влязат и в игра. Аз доколкото знам от този набор, който вчера е играл всички имат поне още една година в школата и това може само да ни радва.“ – завърши четвъртият в света от САЩ’94.