Щастливият треньор на новите носители на Купата на БФС „Берое“ Иван Гаджев бе наш събеседник след победата над „Славия“ с 5:4 след изпълнение на дузпи. Ето какво каза той пред beroe.tv.

 

– Честита купа!
– Благодаря!

– Как видя нулевото равенство със „Славия“?
– Както каза колегата Атанас Рибарски – „Финал не се играе – финал се печели“. Мисля, че отговорихме на очакванията. Бяхме изключително сърцати, раздавахме се и преди всичко спазвахме добре техническите указания. Това ни донесе купата. Според мен, можехме още в редовното време да победим „Славия“. Не се случи, но така е по-сладко.

– Дузпите са лотария. Видяхме това днес. Бихте ли отличили някои от играчите?
– Не, не мога да отлича никого. Всички сме един екип и мисля, че заради това взехме купата. Дузпите са лотария, но и при тях трябва да има прецизност и хладнокръвие. Това им казах, когато избирах момчетата. Между другото, те сами се предложиха да изпълняват и затова оставих на тях решението дори и след петата дузпа, за което им благодаря.

– Момчетата посветиха Купата на своя съотборник Геро Писков, който преди 3 седмици претърпя хирургическа интервенция…
– Не само ние, а и треньорите и цялото ръководство на „Берое“ посвещаваме Купата на Геро. Както на него, така и на всички колеги, които работят в школата, на ръководителите ни и на собствениците на отбора. Мисля, че това е един изключителен успех, който посвещавам абсолютно на цялата школа.