Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред камерата на beroe.tv след края на контролната среща с „Евроколеж“, завършила при резултат 4:1. Ето какво каза той за мача, за участието на четримата юноши, за играчите на проби и за това дали някой от контузените ще се възстанови за мача със „Славия“.

 

– Г-н Хубчев, полезна ли беше контролата с „Евроколеж“?
– При условията, които имаше днес беше полезна контролата. Добре, че успяхме да намерим този терен. Получи се доста здрава тренировка.

– В мача участваха четирима юноши. Двама от тях дори нямат 17 години. Мнението ви за играта им?
– Нека. Все по-често и по-често до края на първенството може би ще ги виждаме тези юноши. Дали те или други. Имаме такава възможност и ще се опитаме да ги включваме по-често в контроли, а защо не и в официални мачове.

– Мнението ви за футболистите на проби?
– Противоречиво. Ако ще търсим нещо класно… Ясно е че момчетата са от един-два дни тук и може би малко повече време им трябва. Ще видим и ще преценим. За единия човек може би ще поискаме пак да го видим.

– Това означава ли, че на този етап спират и на двамата пробите?
– Да, те нямат повече възможност. Такава ни беше уговорката – да останат само до петък.

– Наблюдавате ли други футболисти и може ли да се получи нещо подобно както през зимата с предварителни договори на нови футболисти – и Самир Аясс и Николай Чипев подписаха много преди началото на зимната подготовка?
– Това е най-доброто. Особено ако са такива футболисти, които ние искаме, да подпишем предварителни договори и водим разговори, но е много трудно. В момента отборите си играят първенството. Дори бих казъл, че донякъде е некоректно ние да атакуваме непрекъснато футболисти, но в рамките на нормалното и на колегиалното водим разговори.

– Доста футболисти не взеха участие в тази контрола. Ще може ли някой от контузените да се възстанови за мача със „Славия“?
– Мисля, че не. Игор Джоман ако го имаме за контузен може би ще бъде готов. За другите ще е рано.

– Георги Андонов видяхме, че има някакъв удар. Той ще бъде ли готов?
– Не е проблем. Това е просто една рана – на тренировката се получи. Като познавам Георги Андонов мисля, че няма да има проблем да играе.

Използвани са въпроси и на gong.bg.