Утре, 13-и април, „Берое“ гостува на „Нефтохимик“ в Несебър от 17:00 часа в двубой от седми кръг на втория етап на „А“ професионална футболна група. Главен арбитър на двубоя е Георги Давидов от Велико Търново.

Иво Иванов изтърпява наказанието си от две срещи, считано от тази срещу „Пирин“ (Гоце Делчев) и ще пропусне утрешния сблъсък. Освен него Станислав Костов и Илия Мунин ще останат извън групата поради контузии.

В изминалия кръг на „А“ група „Берое“ постигна домакински успех с 2:1 над „Пирин“ (Гоце Делчев), а тимът на „Нефтохимик“ бе почиващ. След изиграването на 31 срещи от двата отбора „Берое“ остава начело на втората седмица с актив от 52 точки, а противникът е на последно място с едва 16 пункта.

Георги Давидов от Велико Търново е главен рефер на утрешната среща. Пламен Хинков от Ловеч и Ивайло Атанасов от Велико Търново ще бъдат негови първи помощници, а най-близо до футболните врати ще се намират Иван Кирилов и Радослав Станев от Варна. Четвърти арбитър е Антоан Георгиев от Сливен.

В изиграните досега 14 срещи между двата отбора в елита „заралии“ са записали пет победи и шест поражения, а три срещи са завършили без победител. Головата разлика е 16:18, в полза на „шейховете“.