„Берое“ посреща „Пирин“ (Гоце Делчев) утре, 9-и април, от 19 часа в двубой от 32-и кръг на „А“ професионална футболна група. Варненецът Радан Мирянов е главен арбитър на двубоя.

Ден преди шампионатния двубой кондиционният треньор на „Берое“ Пламен Липенски говори пред камерата на beroe.tv. „Нас не ни интересува кой изпада, кой се бори за нещо друго. Ние гледаме ние да си вземем трите точки всеки мач. Да играем добре и радваме нашите привърженици. Положението на „Пирин“ не ни интересува. Те да му мислят.“ – сподели той относно предстоящата среща.

Станислав Костов и Илия Мунин ще пропуснат утрешния двубой поради контузии. Освен на тях Петър Хубчев няма да разчита и на централния бранител Иво Иванов, който в двубоя с „Любимец“ получи своя девети жълт картон и ще пропусне както този мач, така и сблъсъка срещу „Нефтохимик“ в неделя.

В изминалия кръг на „А“ група „заралии“ спечелиха гостуването си в Любимец с 4:0, а „Пирин“ завърши наравно 0:0 с „Нефтохимик“. „Берое“ продължава да е лидер на втората седмица с актив от 49 точки, а гостите от Гоце Делчев са на 12-о с 19.

Радан Мирянов от Варна е главен арбитър на срещата. Негови първи помощници ще са Антоан Георгиев от Сливен и Димо Вълчев от Варна. Цветан Кръстев и Иван Кирилов, също от Варна, ще отговарят за по-голямата прецизност на съдийските отсъждания, а четвърти арбитър е Светослав Динев, отново от морската столица. Дежурен делегат на БФС е Валентин Чакъров от София, а оценка на съдийството ще постави Йордан Гулев от Пловдив.