Възпитаникът на детско-юношеската школа на „Берое“ Калоян Динев получи повиквателна за лагер-сбор на националния отбор по футбол до 16 години. Младите „лъвове“ ще се подготвят от 13 до 15 април в спортен комплекс „Царско село“ преди да заминат на силен международен турнир организиран по програмата за развитие на UEFA в Сърбия. Там възпитаниците на Александър Георгиев ще премерят сили с домакините от западната ни съседка, Румъния и Чехия от 16 до 20 април.

Приятелският турнир ще се проведе на модерната база на Сръбския футболен съюз „Домът на футбола“ в Стара Пазова. Комплексът, открит през 2011 година, разполага с 4 терена с естествена настилка, 2 изкуствени терена, писта за лека атлетика, зала за футбол, 2 тенис корта, ресторант, хотел, заседателни зали, фитнес и център за възстановяване.

През октомври 2013 Калоян Динев направи своя дебют с националната фланелка при двете проверки на „лъвовете“ срещу сборен отбор на немската провинция Вестфалия.

В края на февруари месец той бе отново повикан в националния отбор, но поради здравословни проблеми пропусна лагер-сбора, провел се в Трявна. По време на сбора националите загубиха от Черна гора с 1:0 в Казанлък и победиха с 2:1 ден по-късно в Трявна.

Калоян Динев е роден на 25 май 1998 година в Нова Загора. Висок е 174 см и тежи 64 кг. Играе като опорен полузащитник и централен защитник. През този сезон Динев се състезава в Елитната група до 17 години под ръководството на Господин Мирчев, където е неизменен титуляр.