Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред медиите на традиционния брифинг за журналисти след победата над „Чернморец“ с 3:0. Вижте какво сподели той.

 

„По начина по който изиграхме особено първото полувреме мисля. че отговорихме на всички намеци и приказки. Абсолютно мотивирани и мобилизирани излязоха момчетата. Аз си пожелавам повече такива мачове и повече такова отношение към футбола и към града.“ – каза Хубчев.

Той призова да не се изпада в еуфория относно Жуниор Мапуку след гола му: „Искам да ви помоля да не изпадате в кой знае каква еуфория за Мапуку, понеже чух и разни други неща. Няма значение дали става дума за Жуниор или за някой друг. Ние сме отбор. Тук от две години се опитваме нещо да вкараме сега с един чудесен гол едва ли не го боготворим. Ще му навредим на това момче. Физически е толкова назад, че не може да си представи сам. Затова го и сменихме. Получи едно схващане близо до разтежение и предпочетохме да не рискуваме. Ситуацията беше такава, че няма смисъл да рискуваме. Ще ви помоля да внимавате малко с писаниците. Все пак е един гол – какъвто ще да е.“

„С това, с което завършихме предишната пресконференция трябва да продължа. Спортни сайтове, спортни вестници и пр. аз не коментирам. На миналата пресконференция имахме една друга тема. Оставете ги футболистите, нека говорим за футболните неща. Вие сте местен журналист намерете Георги Андонов и говорете с него. Той, а и съотборниците му знаят много добре какво трябва да се направи във всеки един мач и как трябва да тренират и играят, за да получат договори и то такива договори, които ги устройват и каквито устройват „Берое“. Няма какво да коментирам вестници и писания.“ – обясни Хубчев по темата Георги Андонов и подновяването на договора му.

„Два пъти съм казвал, че няма да ме заблудят такива победи. Единият път беше когато победихме „Левски“, а втория – „Ботев“ (Пловдив). Още по-малко пък такива победи. Това, което коментирам пред вас е отношението на футболистите. Ясно е че като дойдат други противници ще бъде много по-трудно. Но ние трябва всички мачове да ги изиграем по същия начин. Даже и предния път ви казах – радвам се, че като дойдат противниците виждат каква е обстановката и се хвърлят доста здраво да играят. Няма как да се заблудим, че сме направили нещо кой знае какво.“ – каза още Хубчев.

„Аз лично съм много разтревожен за Елио. Той остана да се лекува 20-25 дни в Португалия, а се оказва, че няма никакъв ефект от това. Вчера пак на тренировката прекъсна и не е в групата. Много ме притеснява състоянието му. С Костов говорих преди мача – ще му трябват 2-3 седмици, най-много 4 още. Но в никакъв случай няма да рискуваме с него. Естеството на контузията е такова, че трябва още малко време. На Мунин му трябват още поне десетина дни, за да е готов на 100%.“ – завърши треньорът на „Берое“.