„Берое“ посреща „Черноморец“ (Бургас) утре, 30-и март, в двубой от четвърти кръг на втория етап на настоящия сезон на „А“ професионална футболна група. Главен арбитър на срещата е софиянецът Калин Людмилов.

Ден преди двубоя с „акулите“ пред камерата на клубната телевизия застана помощник-треньорът на „Берое“ Левон Апкарян. „Във футбола има винаги напрежение. За нас е много важно да се следват изискванията на треньора, защото това са принципи. Във всеки един мач ние трябва да играем на маскимума на възможностите ни. Дойде ли човек тук, на стадиона, е важно да знае, че гледа един истински футбол и нашите футболисти се раздават на 100%, което смятам, че го доказват постоянно.“ – сподели той относно предстоящия сблъсък.

В изминалия кръг на „А“ професионална футболна група „Берое“ си подели по точка с „Локомотив“ във София в безголов двубой, изпълнен с борба в центъра на терена и без много голови опасности, а „Черноморец“ спечели градското дерби срещу „Нефтохимик“ с 4:0.

След 29 изиграни кръга „Берое“ остава на първо място във втората седмица и осмо в общото подреждане с актив от 43 точки, а „акулите“ са в зоната на 11-о с 31.

Софиянецът Калин Людмилов е главен арбитър на утрешния двубой. Лайнсмени ще са неговите съграждани Цветан Трифонов и Ивайло Милов, а за по-голямата прецизност на корекността на двубоя ще отговарят Владимир Вълков от Пловдив и Димитър Андреев от Кърджали. Четвърти арбитър е Тони Пандарски от Пловдив. Васил Василев от София е дежурен делегат, а съдийството ще оцени, отново от столицата.

В 62-те изиграни срещи към днешна дата „заралии“ имат положителен баланс срещу „Черноморец“ с 28 победи, 12 равенства и 22 поражения. Головата разлика е 91:67, в полза на „зелено-белите“. Последната победа над „акулите“ бе преди по-малко от три седмици, на 9-и март, когато „старозагорци“ се наложиха с 3:1 при гостуването си в Бургас.