Ден преди шампионатния двубой срещу „Черноморец“ (Бургас) екипът на beroe.bg разговаря с помощник-треньора на „Берое“ Левон Апкарян, който сподели своите очаквания от сблъсъка с „акулите“. Ето какво каза той пред клубната камера.

 

– Г-н Апкарян, какво е настроението в лагера на „Берое“?
– Настроение е съвсем нормално. Готвим се както за всеки мач досега и има настроение от последните резултати. Водим съвсем нормална подготовка за срещата с „Черноморец“.

– Какво очаквате от двубоя предвид напрежението в лагера на гостите?
– Във футбола има винаги напрежение. За нас е много важно да се следват изискванията на треньора, защото това са принципи. Във всеки един мач ние трябва да играем на маскимума на възможностите ни. Дойде ли човек тук, на стадиона, е важно да знае, че гледа един истински футбол и нашите футболисти се раздават на 100%, което смятам, че го доказват постоянно.

– „Берое“ доказа мъжката си игра в последните мачове. Така ли ще бъде и утре и как се настройвате за двубоя?
– Жалко е, че понякога в българското първенство трябва да се говори за неща, които се случват извън футбола. Това, което каза старши треньорът Петър Хубчев след предишния мач, че „Ние сме Берое“ и винаги даваме максимума без да ни интересува кой за какво се бори. Ние сме зад момчетата, защото те дават много и търсят победата с всякакви футболни средства.

– Къде ще бъде решен двубоят, според Вас?
– Двубоят се решава във всичките 90 минути, на терена. Най-важното е да има битка. Знаете, че ни напуснаха основни играчи, дали много за „Берое“. Най-радващото е, че тези, които идват, се стараят с всички средства и сили да ги заместят.

– Според Вас, имаме ли сили да завършим всички срещи от втората седмица без загуба?
– Във футбола никога не може да се обещава нещо или сигурно да се каже. Важното е да се концентрираме изцяло върху двубоя срещу „Черноморец“.

– Кои са играчите, които със сигурност пропускат двубоя и какво е тяхното състояние?
– Имаме няколко футболисти, които са под въпрос и за тях ще решим днес или утре. Наказан е Игор Джоман, който със сигурност ще пропусне срещата. За другите старши треньорът ще вземе решение.