„Берое“ ще се опита да прекъсне 23-годишната традиция без победа над столичния „Локомотив“ на стадион „Надежда“. Това ще се случи утре, 26-и март, от 15:30 часа, когато възпитаниците на Петър Хубчев гостуват на „червено-черните“ в двубой от трети кръг на втория етап на „А“ професионална футболна група. Главен арбитър на двубоя е Георги Игнатов от София.

Ден преди срещата събеседник на клубната телевизия бе кондиционният треньор на „старозагорци“ Пламен Липенски, който сподели своите очаквания. „Отиваме отново за трите точки. Загубихме последните два двубоя срещу „Локомотив“, но това също е част от футбола. Утре ще мислим само за победата.“ – бяха думите на легендата на „Берое“.

Утрешния сблъсък с „Локомотив“ пропускат Станислав Костов, който има разкъсване на връзки в глезена и Георги Костадинов, който получи комоцио по време на двубоя със „Славия“ и не е възстановен на 100%. Португалецът Елио Мартинс не е в пълно физическо състояние след грипа, който изкара и също ще остане извън групата за двубоя. Под въпрос са Елиаш и Илия Мунин. В редиците на „заралии“ се завръща опорният полузащитник Самир Аясс.

Срещите, играни през първия етап на тазгодишното първенство, завършиха с поражения за „Берое“.

В миналия кръг на „А“ професионална футболна група „заралии“ се наложиха с 1:0 над състава на „Славия“, а „Локомотив“ взе гостуването си на „Нефтохимик“ с 2:0.

Във временното класиране „Берое“ се намира на първо място в долната половина на класирането с актив от 42 точки, но и мач по-малко, а „железничарите“ са на второ с 37.

Софиянецът Георги Игнатов е главен арбитър на двубоя, а негови първи помощници ще са Николай Кънчев и Младен Маринов, също от столицата. За по-голямата прецизност на съдийските отсъждания ще отговарят Александър Костадинов и Вихрен Манев, а четвърти арбитър е Мартин Ангелов, отново от София. Дежурен делегат на БФС е Петьо Пушкаров, а оценка на съдийството ще постави Иван Бодурков от Велико Търново.

„Берое“ и „Локомотив“ ще излязат един срещу друг за 93-и път на ниво „А“ група. Досега „заралии“ са записали 24 победи и 43 поражения, а 25 двубоя са завършили без победител. Головата разлика е 110:157, в полза на „червено-черните“.