По традиция преди шампионатния двубой с „Локомотив“ в София потърсихме мнението на кондиционния треньор на „Берое“ Пламен Липенски. Вижте какво сподели той пред камерата ни:

 

– Г-н Липенски, четири дни след победата над „Славия“ предстои гостуване на „Локомотив“ във София. Какви са очакванията ви за този мач?
– Четири дни след мача със „Славия“ вече забравихме тази победа и мислим за следващата. Отиваме в София отново за три точки, както сме го правили досега.

– „Берое“ загуби и двата си двубоя с „Локомотив“ (София) в редовния сезон. Това ще окаже ли някакво влияние? Ще се търси ли реваншизъм по някакъв начин?
– Да, наистина загубихме и двата мача, бих казал нещастно. Загубихме ги без голово положение. Отдавна не бях наблюдавал такива двубои. Но това се случва във футбола и не става винаги това, което ние искаме. Сега ще се помъчим да направим обратното – ние да победим в двете срещи.

– Трябва да се обърнем и срещу традицията. за съжаление „Берое“ няма победа в „Надежда“ вече 23 години. Това оказва ли влияние във футбола или няма място за фатализъм?
– Мисля, че във футбола, особено в последно време, традицията не е от важно значение и не играе роля. Надявам се да го опровергаем още тази седмица.

– Какво е физическото състояние на момчетата?
– Много добро. Както видяхме  надиграхме отбора на „Славия“ с повече бягане, с повече борба и от тази гледна точка искам да кажа, че моментното състояние е отлично.

– Какво е състоянието на контузените?
– За съжаление Георги Костадинов няма да може да се оправи със сигурност за този мач. Това важи и за Елио Мартинс, който днес започва да тренира с отбора, но отделно от групата. Аясс е възстановен, а за Елиаш и Мунин все още не сме сигурни.