Нападателят на „Берое“ Георги Андонов спечели приза за футболист на XXV кръг в „А“ група. 30-годишният футболист се отличи с хеттрик при победата на старозагорци с 5:0 срещу „Любимец“. В анкетата взеха участие 24 футболни треньори, които дадоха своя вот. Георги Андонов получи 11 гласа и спечели наградата. Андонов бе награден днес на пресконференция в Пресклуб България в София. Предлагаме ви пълен видеозапис.

 

„Първо искам да благодаря за признанието и да изкажа своите благодарности за всички, които са гласували за мен и за всички мои колеги. Приемам наградата като признание за тима. Практикуваме колективен спорт и няма как да е по различен начин. Без отбора няма как да се случат головете и победите.“ – каза Андонов.

За мача с „Локомотив“ (София), който предстои Андонов отговори: „Настройката за мача е за победа. Целият отбор е амбициран да дойде тук в София и да се поздрави с успеха. „Локомотив“ са доста неприятен противник за нас в последните мачове и се надяваме да променим това нещо.“

„Ако кажа, че няма разочарование от това, че сме във втората седмица трябва да излъжа. Всички в клуба искаха да се борим за призово класиране през този сезон. Искахме да сме в горната седмица. Не успяхме. Явно нещо не ни достигна. Колкото до изискванията те са да се раздаваме във всеки мач и да извоюваме колкото се може повече победи“ – обясни Андонов.

„За какъв стимул да говорим? И в долната седмица се играе футбол. Не малко отбори от първата седмица загубиха мачове от такива, които са във втората половина. Жалко е че ние сме в тази седмица, в която няма за какво да се борим. Не ни удовлетворява изобщо това.“ – каза той.

„Не мисля, че е по-лесно. Долу мачовете ще са по-тежки и по-трудни. Отборите все пак се борят за оставане в групата. Не мога да кажа кой ще е най-тежкия съперник. Ако подходиш несериозно всеки един противник може да ти изиграе лоша шега. „Локомотив“ (София) са от този тип отбори. „Лудогорец“ няма какво да ги коментирам. Те са две класи над всички останали, доказаха го и в Европа.“ – допълни Андонов.

„Лично за мен формата не е най-удачния, но така са преценили БФС и трябва да се съобразяваме с тях. Разделен на две седмици шампионата води до това, че винаги по един отбор от двете седмици почива. Нямам идея защо е направено така тази година. Вероятно се копира някое друго първенство“ – каза капитанът на отбора на въпрос дали намира за добър новия формат на „А“ група.

„Ние сме професионалисти и мотивация трябва да има за всеки един мач – независимо дали контрола или отбор, който се бори за оставане в групата“ – обясни Андонов.

„Тежи ни това, че сме във втората седмица. Не само на футболистите, а и на треньори, фенове и ръководство. Но това е реалността“ – каза още веднъж той.

„До лятото съм футболист на „Берое“. След това ще видим. Каквото сабя покаже. Договорът ми изтича лятото. Има два месеца до края на първенството. На този етап не сме водили предварителни разговори“ – обяви капитанът на „зелените“.

„Това ми е втория хеттрик. Първия като че ли беше по-запомнящ се“ – спомни си нападателят.

На въпрос дали „Локомотив“ ще бъдат по-уморени предвид участието им за Купата Андонов каза: „Предполагам, че са доста добре подготвени отборите в „А“ група. Така че това, че „Локомотив“ играе на два фронта не би трябвало да ги отслаби. Миналата година и ние го правихме и се справихме с това. Предполагам, че и при тях е така. Не вярвам това да е някаква пречка.“

„Подготвени сме за лошия терен. Ясно е че утре ще е повече битка. Няма да има кой знае какви футболни достойнства на терена. Надявам се да победим. Мачовете ще са идентични с последните два. Важно е да се пригодим по-рано към лошия терен.“ – сподели той.

„Нямам идея защо имаме по-добри баланси срещу отборите от първата седмица. Може би лошите терени са причината „грандовете“ да губят точки особено навън.“ – завърши интервюто с капитанът на „Берое“.

joro-igrach-na-kraga25