Юношите младша възраст на „Берое“, родени през 1998 година победиха „Розова долина“ 97 (Казанлък) с 2:1 в мач от Областното първенство. Християн Димов даде преднина за гостите в 10-та минута, но момчетата на Владислав Януш обърнаха развоя след попадения на Атанас Панов в 33-та минута и Владимир Бонджов в 51-та минута. През всички 80 минути възпитаниците на Владислав Януш владееха инициативата на терена и могат да съжаляват, че не постигнаха по-изразителна победа.

Първата опасност в мача дойде в 3-та минута, когато след изпълнение на пряк свободен удар вратарят на гостите изби топката в краката на Станислав Белчев, който веднага стреля, но стражът успя да се намеси добре и изби удара.

в 8-та минута Руси Чернаков бе изведе на стрелкова позиция от ляво и стреля без подготовка, но Иван Господинов отрази удара.

beroe98-rozovadolina97_5

Две минути след това гостите откриха резултата, след удар от границата на наказателното поле. След удар топката се озова в Християн Димов, който с точен удар в горния ляв ъгъл на Мирослав Тачев направи 0:1

В 13-та минута Владимир Бонджов стреля над вратата, след извеждащ пас зад гърба на отбраната на гостите.

beroe98-rozovadolina97_1

В 25-та минута Янчо Янчев стреля параболично от малък ъгъл и топката срещна левия стълб на вратата на „розите“.

Натискът на „Берое“ даде резултат в 33-та минута на мача, когато Руси Чернаков получи пас в наказателното поле и центрира по земя. Стражът на гостите изби топката, но право в краката на Панов, който от малък ъгъл от близо възстанови равенството.

beroe98-rozovadolina97_3

В самия край на полувремето гостите отбелязаха гол, но той бе отменен  поради засада, което предизвика гнева на треньорския щаб на „Розова долина“.

През втората част играта бе предимно в средата на терена с редица единоборства в тази зона. Домакините обаче бяха по-настоятелния отбор и съвсем логично поведоха с 2:1 в 51-та минута. Янчев центрира една топка от дясно, вратарят на гостите Господинов обаче изпусна кълбото от своите ръце и намиращия се наблизо Бонджов нямаше проблем да я вкара в мрежата.

beroe98-rozovadolina97_4

В 55-та минута Цветелин Атанасов центрира в наказателното поле на „розите“, Владимир Бонджов овладя и стреля мигновено, но в левия страничен стълб на вратата. Топката обаче попадна в Светомир Георгиев, който отблизо не успя да се разпише.

Пет минути след това Янчев центрира остро и Никола Принджев засече, но ударът му мина в страни от вратата.

beroe98-rozovadolina97_7

В 62-та минута Панов изпълни перфектно пряк свободен удар от около 20 м, но добрата намеса на Господинов лиши домакините от увеличаване на преднината.

В 69-та минута Принджев се озова на стрелкова позиция, но Господинов отново спаси удара.

beroe98-rozovadolina97_8

 

Последната ситуация в мача бе удар на Янчо Янчев от границата на наказателното поле в 79-та минута, но вратарят на гостите нямаше проблем да улови топката в своите ръце.

„Берое“ 98 (Стара Загора) – „Розова долина“ 97 (Казанлък) 2:1
голмайстори: 0:1 Християн Димов 10′; 1:1 Атанас Панов 33′; 2:1 Владимир Бонджов 51′
„Берое“ 98: Мирослав Тачев, Янчо Янчев, Ангел Денчев, Галин Иванов, Станислав Белчев (41′ – Никола Принджев), Петър Болградов, Светомир Георгиев (58′ – Илиян Ганчев), Атанас Панов (78′ – Мерхан Мустафов), Мартин Маринов (48′ – Цветелин Атанасов), Руси Чернаков, Владимир Бонджов (76′ – Ивайло Стоянов);
„Розова долина“ 97: Иван Господинов, Стефан Иванов (63′ – Енгин Махмур), Христо Христов (28′ – Емил Серкеджиев), Стелиян Папазов, Наньо Желев, Християн Димов, Даниел Узунов, Валентин Маринов (47′ – Иван Георгиев), Камен Петков, Николин Нейков, Тодор Тодоров;
жълти картони: Иван Господинов, Християн Димов (Розова долина)
стадион: „Берое“ (Изкуствен терен), Стара Загора)