Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев говори пред медиите след края на двубоя между „зелените“ и „Славия“ спечелен с 1:0. Той сподели впечатленията си за мача, състоянието на футболистите със здравословни проблеми и засегна в края на изявлението си темата за публикациите в медиите, които няма как да не влияят на играчите. Вижте какво сподели Хубчев.

 

„Заслужено победихме според мен. Имахме две положения първото полувреме още чисти, от които можехме да вкараме. Като цяло заслужена победа. От няколко седмици говорим и пред вад и пред футболистите, че нашата цел е таква – да запазим момчетата пределно мотивирани. Аз знам най-добре възможностите на този отбор и мисля, че днес изиграхме пак един добър мач от страна на мотивация.“ – каза Хубчев.

„Елиаш всички знаете, особено хората, които сте около отбора какъв човек е и с какво желание играе за този отбор, както и в какво състояние се намира. Мисля, че това е една стара негова травма. Той по принцип има големи проблеми. Доста време вече е във футбола. Но пък от друга страна няма как да не кажем тук и да не подчертаем, че той е един от хората, които най-много милеят за този отбор и за клуба. Мисля, че Елиаш може само да му сваляме шапка и да се молим да е здрав. Каква точно е контузията не мога да кажа в момента, дано не е сериозна.“ – допълни треньорът.

„Елио Мартинс е с тежка форма на грип. Докторът ме уверява, че от понеделник-вторник ще започне да тренира с отбора. Илия Мунин има разкъсване. Доколкото знам това е стара травма, възобновила се е. Ще му трябват също 4-5 дни. Аз лично съжалявам много, тъй като три мача той игра на много високо ниво за Георги Костадинов, който има комоцио и е в болница. Дано по-бързо да се оправи това момче, тъй като мисля, че е в добра форма и е много важен футболист за нас. Но пък от друга страна там имаме хора, които се надявам да го заместят. Може би най-тежка е контузията на Костов. Аз лично много съжалявам за това момче, тъй като той се включи с много желание в подготовката на нашия отбор и бях сигурен, че ще се пребори за титулярното място. Той е един от добрите и водещи футболисти, но здравето е преди всичко. Около месец ми казват за него, че трябва да изчакаме.“ – обясни специалистът.

„Много е рано за Жуниор, за да говорим за него. Той от няколко дни е тук. Физически не мисля, че е готов, дори е много назад. Показва на тренировка някои неща, които на нас ни трябват. Първата ни задача е да го вкараме физически в добра форма. Ще ни трябват няколко дни за това. Нямаме ги, но аз лично съм благодарен на ръководството на „Берое“, че се съгласиха на вариант и при него и при Керкар, и при Шишков, договорите им са такива, че трябва да тренират пределно мотивирано във всяка тренировка и всеки мач. От представянето им до лятото ще зависи продължаването на техните договори. Това ги мотивира повече. Салим Керкар изигра добър мач и става все по-добър и по-добър. Най-радващото при новите момчета и че бързо паснаха и на града и на отбора и на колектива. Дай Боже така да продължават.“ – сподели треньорът на „Берое“.

„Не го крия – като цяло и предния път говорихме на тази тема. Отборът чисто футболно като че ли е малко по-назад, но от друга страна аз виждам как се тренира. Хората, които всеки ден са на тренировка също правят разлика. Това ме навежда на едни тренировки от преди 2 години и съм сигурен, че ако така продължаваме след две години ще имаме същите проблеми – кой да продадем и къде да го продадем. Дано да стане. Дано момчетата са здрави и да продължават така.“ – допълни той.

„Поддържаме телефонна връзка с Лоузейро. Доколкото аз знам бавно върви възстановявнаето. Имало е и втора операция. Лоузейро е пределно мотивиран. Той беше душата в този отбор, можем да кажем. Той не губи надежда, лично съм го чувал от него във всеки разговор, че ще се „прибере“. Мотивиран е да се върне във футбола, дано да успее. Нека да изчакаме. Той е гарантирал не само пред мен, а като си тръгваше и пред ръководството, че ще дойде да започне тук ако имаме нужда от него и успее да се възстанови. Това е тема, която е малко по-далеч от отбора в момента.“ – обясни Хубчев.

„Гарантирам пред вас. Подготовката я правя от няколко години. Момчетата са убедени в това и така тренират, че физически ще издържим. Технически може да правим много грешки. Миналата година не съм и броил даже колко мача изиграхме сряда-събота. Никой не спомена, че е уморен, нито се видя голяма разлика. Убеден съм в това, че физически ще издържат. Нека се оправят и контузените.“ – категоричен бе бившият защитник.

В края на пресконференцията си Хубчев отправи апел към журналистите да имат по-друго мислене към професията си и да не позволяват имената им да се използват от други за информации, които не отговарят на истината. Ето какво каза той: „Искам да ви помоля и за нещо друго. Футболистите ми казаха, че са чели във вестник „Тема спорт“, че се споменават имена, които сме освободили. Аз не чета вестници и научавам от тях. Елате моля ви се на тренировката вие да ги мотивирате. След като прочетат тази статия как да бъдат мотивирани? Видяхте Елиаш какво направи днес, а преди два дни го освободихте. Елате вие да ги мотивирате да тренират всеки ден. Не правите услуга на „Берое“ така. Знам, че има натиск. Знам, че България в свободата на словото е на стотно място. Знам, че ви натискат и ви се обаждат. Знам от няколко човека от вас, че са използвали само имената ви, а статиите не са от вас. Вярвам в това, но по този начин могат и в затвора да ви вкарат вас. Не е ли така? Заповядайте след като прочетоха тези момчета да ги мотивирате. Видяхте и Игор Джоман, който си остави дробовете на терена днес… и Елиаш… Заповядайте утре да ги мотивирате или вчера да ги мотивирате за този мач като са прочели тези неща. Правите услуга сигурно на определен кръг хора или на някой, но не помагате на тези момчета. Аз съм над тези неща. На мен не ми дреме, че някой ви е накарал да напишете една статия или да критикувате отбора или даден футболист, но не помагате. Ние имаме друга политика тук. Искаме като клуб да има малко по-друго мислене. Ще е хубаво и вие да имате малко по-друго мислене и към професията и към клуба и към града. Не ни помагате. Казвам го от сърце и не ви се сърдя. Знам, че ви натискат и вас и сигурно не сте го и вие написали, както казвате. Но елате и вие да ги мотивирате тези момчета след като днес той ми носи вестника и казва: „Прочетохте ли днес какво са написали за нас. Защо не ми казваш ти, а ми казват журналистите?“ Моля ви, това което зависи от вас да го направите. Ако има нещо критикувайте ни. Ясно е че напред са треньорите. Критикувайте нас първо. Нашата задача е да ги държим колкото могат да не се лигавят. Извинявам се, че малко извън темата, но е много важно това.“