Утре, 21-и март, от 18 часа „Берое“ приема столичния „Славия“ в двубой от втори кръг на втория етап на „А“ професионална футболна група. Главен арбитър на двубоя е варненецът Цветан Кръстев.

Станислав Костов ще пропусне утрешния двубой поради контузия, получена по време на последния двубой на „зелено-белите“ срещу „Черноморец“ (Бургас) и ще отсъства от терена поне месец.

В изминалия кръг на „А“ професионална футболна група възпитаниците на Петър Хубчев бяха почиващи, а отборът на „Славия“ се наложи с категоричното 5:1 над състава на „Нефтохимик“ (Бургас).

Преди предстощия кръг „заралии“ са на осма позиция с актив от 39 точки, но със среща по-малко, докато „белите“ са на девето с 34.

Цветан Кръстев от Варна е главен арбитър на утрешния сблъсък. Негови помощници ще са Николай Ангелов от Самоков, Димитър Стоилов от Кюстендил, Иван Кирилов и Драгомир Драганов, и двамата от Варна. Четвърти арбитър е Ивайло Атанасов от Велико Търново. Неговият съгражданин Мариян Колев ще е дежурен делегат на двубоя, а оценка на съдийството ще постави Петър Петров, отново от старата столица.

„Берое“ и „Славия“ излизат за 94-и път в съвместната си история на ниво „А“ група. Досега „заралии“ са постигнали 30 победи, а са претърпели 45 поражения. 18 са срещите, завършили без победител, а головата разлика е 111:172, в полза на „белите“.