Изключително неприятна новина пристигна днес в ПФК „Берое“, след като стана ясно, че е открит порок на сърцето на централният защитник от U19 тима на ДЮШ Геро Писков. Вече е предвидена оперативна намеса, която ще бъде осъществена със съдействието, както на клуба, така и на всички от представителния мъжки тим и треньорския щаб на „Берое“.

Всички футболисти и треньори на юношите старша възраст (родени 1996 г.) посветиха днешната си победа и класиране на финал за купата на БФС на Геро и му пожелават бързо възстановяване. Всички изразиха своята надежда, че той съвсем скоро ще застане отново до тях на футболния терен.

Геро Писков е един от най-перспективните юноши на „Берое“ и влиза в плановете на Петър Хубчев за мъжкия отбор. Роден е на 9 ноември 1995 г. в Пазарджик. Висок е 190 см и тежи 80 кг. Писков е бивш юноша на „Пирин 2001“, а през 2011 г. е привлечен в школата на „Лудогорец“. През септември 2013 г. преминава в „Берое“, благодарение именно на Хубчев.

Писков е бивш участник на камп на „Байерн“ (Мюнхен) през 2012 година, който се организира от застрахователя, чието име носи стадиона на актуалния световен клубен шампион и бе рекламно лице на инициативата за 2013 година.

Всички от ПФК „Берое“ пожелаваме на Геро бързо възстановяване и скорошно завръщане на футболния терен.