Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев застана пред медиите след победата с 3:1 над „Черноморец“ като гост в последния кръг от редовния сезон. Ето как той обясни мача, дисциплинираността на играчите си и дали е можело мачът да се реши и по-рано.

 

„Не е най-подходящия момент да правим кой знае какви анализи. Мисля, че първото полувреме „Черноморец“ беше по-агресивния отбор. За наша радост вкарахме гол в най-подходящия момент. Второто полувреме беше съвсем различно като поведение. Трябва може би повече да работим върху това целия мач да играем така. Но като цяло се държахме доста мъжки и стана много здрав мач. Само полза имаме от такива мачове.“ – обобщи мача Хубчев.

„Дисциплинираността и съсредоточеността са нашата политика. Няма значение какви мачове играем. Най-лошо би било ако допуснем този слух в съблекалнята или въобще да се мисли, че до края мачовете ще бъдат протоколни. Искам във всеки един мач да играем така. Аз лично се радвам, че въпреки многото нови футболисти в отбора се получава. Но това все пак е само един мач. Няма кой знае каква еуфория. Дисциплина, изключителна дисциплина и то не само тактическа, а и в тренировките – това е основата и без него няма как да се върви напред.“ – допълни той.

„Нека не правим кой знае какви изводи. Имаше и други ситуации, в които можеше да стане 2:1 за „Черноморец“ или пък 2:2. 3:1 е резултата. Ситуации имаше много, но в конкретика ми е трудно да изпадам сега.“ – завърши наставникът.