„Берое“ гостува на „Черноморец“ в Бургас утре, 9-и март, от 17:15 часа в двубой от последния редовен 26-и кръг на „А“ професионална футболна група. Главен арбитър на срещата е Цветан Кръстев от Варна.

Ден преди шампионатния двубой пред камерата на клубната телевизия застана кондиционният треньор Пламен Липенски, който сподели своите очаквания от утрешния сблъсък. „Очакваме тежък терен предвид метеорологичните условия. Познаваме тима на „Черноморец“, както и те нас и затова не допускаме изненади.“ – сподели легендата на „зелено-белите“.

Добрата новина е, че контузени в редиците на Петър Хубчев няма и специалистът ще разчита на всички футболисти в основния състав.

След категоричната победа на „заралии“ над „Любимец“ в последния кръг на „А“ група „Берое“ остана на осмо място в класирането с 36 точки. В същото време „акулите“ измъкнаха равенство срещу пловдивския „Локомотив“, но остава в зоната на изпадащите с 22 пункта.

Главен арбитър на утрешния двубой е Цветан Кръстев. Варненецът свири финалната среща между „Берое“ и „Левски“ през май миналата година, когато „заралии“ постигнаха своето трето голямо клубно отличие. Неговите съграждани Димитър Димитров и Милен Станев ще му помагат при съдийски отсъждания, а за тяхната по-голяма прецизност ще отговарят Атанас Димитров от Сливен и Радослав Станев от Варна. Четвърти арбитър е Димо Вълчев, отново от морската столица. Иван Димитров от Добрич е дежурен делегат на срещата, а оценка на съдийството ще постави Неделчо Чакъров от Пловдив.

В 61-те изиграни срещи към днешна дата „заралии“ имат положителен баланс срещу „Черноморец“ с 27 победи, 12 равенства и 22 поражения. Головата разлика е 88:66, в полза на „зелено-белите“. Двубоят, игран през есента, завърши наравно 1:1 след попаденията на Крум Стоянов за гостите и Борислав Стойчев за „Берое“.