„Берое“ посреща „Любимец“ утре, 1-и март, от 15:30 часа в двубой от XXV кръг на „А“ професионална футболна група. Главен арбитър на срещата е Христо Ристосков от Сандански.

Билетите за двубоя са на стойност 5 и 2 лв., съответно за възрастни и ученици и пенсионери и ще се продават утре от 13:30 часа на касите на стадион „Берое“, чиито врати ще отворят половин час по-късно – в 14 часа. Първите 2000 зрители, които влязат на стадиона пък ще получат и подарък от ръководството на ПФК „Берое“ – мартеница по случай празника.

„Това е един от най-важните двубои с оглед на класирането, точките и предстоящите срещи. Надявам се, че и футболистите ще се отнесат с пълна отговорност към него.“ – сподели старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев относно сблъсъка с „Любимец“.

След поражението в миналия кръг на „А“ група от тима на „Литекс“ „заралии“ изгубиха шансове за класиране в първата седмица. Във временното класиране възпитаниците на Петър Хубчев са на осмо място с актив от 33 точки, докато гостите от „Любимец“ са на 12-о с 18 пункта.

В двубоя, игран през есента в Любимец, „старозагорци“ се наложиха с 2:1 след попадения на Давид Каядо и Елио Мартинс, а почетното попадение за домакините вкара Иван Вълчанов.

Изпълняващият за последен сезон своите професионални ангажименти Христо Ристосков от Сандански е главен арбитър на двубоя. Негови първи помощници ще са Николай Марков от Сандански и Велислав Миленков от Благоевград. За по-голямата прецизност на съдийски отсъждания ще отговарят Атанас Димитров и Валентин Станчев от Сливен. Четвърти артибър е съгражданинът им Антоан Георгиев. Дежурен делегат на двубоя е Йордан Андонов от Благоевград, а оценка на съдийството ще постави пловдивчанинът Йордан Гулев.