Преди шампионатния двубой с „Любимец“ старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев застана пред камерите на beroe.tv и „ТВ Стара Загора“. Вижте какво сподели той:

 

– Г-н Хубчев, предстои домакински мач срещу „Любимец“. Какви са настроенията в отбора и вашите очаквания за мача?
– Първо искам да кажа, че лично за мен това е един от най-важните мачове досега. С оглед на класиране, точки и предстоящи мачове този е много важен за нас. Надявам се и горещо се моля и футболистите да са разбрали. По начина, по който се тренира цялата седмица си мисля, че е така. Всичко обаче ще стане ясно на терена. Трябва много сериозно и много отговорно да се подходи към този мач.

– Защо е толкова важен за вас този двубой?
– Казах, с оглед следващите мачове, точките и начина на протичане на първенството е изключително важен мач за мен.

– Ще успеете ли да запазите същата мотивация у футболистите, след като вече стана и на теория ясно, че ще играете във втората седмица?
– Мотивацията на футболистите е политика на целия клуб. Тук не говорим за отделен мач и за това, че нямаме шанс за шампионата или за каквото и да било. политиката и нашето желание е във всяка една тренировка и всеки един мач да се излиза пределно мотивирани. Всеки да дава за отбора това, което може.  Смея да кажа, че в момента имаме доста млади момчета, доста нови момчета, но те са тук точно поради тази причина. Изразили са тази готовност да играят по възможно най-мотивирания начин за „Берое“.

– Каква е ситуацията с Венци Христов?
– Всичко между футболиста и клуба е уточнено. Вече е въпрос на бюрокрация и възможност на двата клуба. за съжаление времето ни притиска, защото днес е последния ден за тези трансфери и се надявам, че всичко ще бъде наред. Има проблеми, доколкото знам, с цялостната ситуация в Украйна. Нашият клуб иска да е максимално защитен от тези неща и аз съм сигурен, че ще го направим така, както досега постъпваме. Не само с него, а и с Каядо и Крумов. На първо място е клуба и сигурността на тези трансфери.

– Познавате ли добре отбора на „Любимец“? Не малко промени има в този клуб…
– Разполагаме с няколко от мачовете на „Любимец“. Не бих казал, че го познаваме в кой знае какви детайли. казвам съм го много пъти – водещо в нашата работа е състоянието и играта на нашия отбор. Разбира се, че трябва да имаме представа за моментното състояние или с какви футболисти разполага противника, но на първо място е състоянието на нашите.

– Има ли футболисти от „Берое“, които със сигурност ще пропуснат мача?
– Няма. Вече кой ще е в групата и кой ще играе ще решим ние, но това е едно от най-важните неща в тази професия – здравето на футболистите. Към момента всички са добре.

– Какво е бъдещето на испанския футболист, който бе на проби?
– Аз имам мнение и днес говорихме с мениджърите на това момче. За съжаление то дойде малко късно при нас и ни бе предложен на пост, на който мисля, че в момента няма да ни помогне. Но видяхме неща, които на мен лично ми харесаха. Времето, в което дойде е много кратко и е много трудно и рисковано да вземем едно такова решение. Имаме уговорка ако всичко е наред лятото това момче да дойде пак при нас, при определени условия разбира се. С малко по-други виждания за него. Но аз мисля, че той притежава качества за пост, на който може да бъде много по-полезен за нас.

– Възможно ли е Виктор Шишков да попадне в групата?
– Няма проблем с физическото състояние, а проблема е в т.нар. жълта карта, която няма начин да дойде за този мач. Така че със сигурност отпада.