След загубата на „Берое“ с 3:0 от „Литекс“ пред журналистите застана старши треньорът на тима Петър Хубчев. Той говори за мача, за целите във втората седмица, както и за причината Венцислав Христов да не играе днес. Вижте какво сподели Хубчев.

 

– Г-н Хубчев, неприятна загуба. На какво отдавате и не толкова добрата игра на отбора?
– През първото полувреме. Наистина имаше голям респект според мен. От своя страна „Литекс“ ни беше много агресивен. Като че ли желаеше повече победата. За мен беше важен начина по който реагирахме второто полувреме. Според мен е много трудно при 3:0 да изиграеш добре второ полувреме с всичките млади и нови момчета. Мисля, че трябва да сме доволни от второто полувреме. Но имаше прекалено голям респект от противника, който пък съвсем заслужено поведе с 3:0. Въпреки че за мен това бяха индивидуални грешки, „Литекс“ бе по-агресивния отбор.

– От тук нататък за какво ще играе „Берое“? Нямате вече окончателно шансове за втората седмица.
– За каквото и досега. Аз от много време говоря за някои неща в седмиците. Играем мач за мач.

– Какво имате предвид?
– То си е за мен.

– Имахте ли надежда все пак да влезете в първата седмица. Тя минаваше през победа над „Литекс“…
– Да, имахме.

– А бяха ли мотивирани достатъчно играчите предвид тази цел? Не изглеждаха доста мотивирани.
– Не знам как са ви изглеждали. Аз ги познавам най-добре тези момчета. Знам, че това, което могат дават. Аз си познавам най-добре отбора и качествата на всеки футболист и най-отговорно ви заявявам, че са мотивирани. Мотивирано тренират и мотивирано се отнасят към професията си.

– Има ли конкретна причина Венци Христов да не играе в този мач?
– Има.

– Трансфер в ЦСКА?
– Не.

– Каква е. Може ли да кажете?
– В момента няма как да ви я кажа.

– А остава ли той в „Берое“?
– Мисля, че няма да остане.

– Г-н Хубчев, по принцип играете много добре срещу „Литекс“. Миналия сезон ги победихте и тук. Този мач нямахте сякаш чисто голово положение. На какво се дължи това?
– Аз мисля, че имахме. Традициите мисля, че са важни за вас или за феновете. Аз не вярвам в тези неща. Всеки мач е отделен за себе си. Не съм се водил никога от това, че сме играли добре срещу Ловеч или зле срещу който и да е друг отбор.

– Ще успеете ли да намерите заместник на Венци Христов в атаката и ако може да кажете поне дали в България или чужбина ще играе той?
– Тези футболисти, които имаме мисля, че могат съвсем успешно да го заместят стига да са мотивирани така както той беше мотивиран, за да дойде в „Берое“.

– А къде отива той?
– Не мога да ви кажа аз. Има други хора, които трябва да кажат.

– Вие сте сериозен човек. Приляга ли място на „Берое“ и на вас във втората седмица, особено като не играете и за Купата на България? Не се ли обезсмисля сезона за „Берое“? Ясно е че не можете да изпаднете?
– Преди малко ще се върна на една закачка тук. Плюс това, което казахте за какъв човек съм аз съм и реалист човек. С всичките възможности на отбора и всичките неща около нашия отбор за мен е най-важно тима да остане в „А“ група. Много добре знам за какви неща става въпрос, така че това е най-важното за мен.

Използвани са и въпроси на други медии.