Утре, 23-и февруари, „Берое“ подновява участието си в настоящия сезон на „А“ професионална футболна група с гостуването си на „Литекс“ в Ловеч. Срещата е с начален час 16:15, а главен арбитър е Ивайло Стоянов от Петрич.

Ден преди двубоя кондиционният треньор на „Берое“ Пламен Липенски сподели своите очаквания пред клубната телевизия. „Срещу „Литекс“ винаги играем добре, независимо къде. Предимство за нас, че съперникът практикува добър и открит футбол. Надяваме се на един добър двубой и късметът да е наша страна.“ – сподели легендарната седмица на „зелено-белите“.

По време на зимния трансферен прозорец „заралии“ успяха да привлекат шестима нови играчи – Илия Мунин, Самир Аясс, Станислав Костов, Николай Чипев, Стефан Спировски и Салим Керкар. Същият брой футболисти се раздели с отбора – Здравко Илиев, Костадин Стоянов, Евандро Ронкато, Пламен Крумов, Амир Саюд и Иван Горанов.

През зимната си подготовка в Стара Загора и лагера в Турция възпитаниците на Петър Хубчев изиграха 7 контролни срещи, в които записаха 3 победи, 2 равенства и 2 поражения с голова разлика 13:5.

Във временното класиране „А“ професионална футболна група „старозагорци“ заемат осмо място с актив от 33 точки, докато „ловчанлии“ са втори с 50. В срещата, играна през есента, „заралии“ допуснаха поражение с 2:3.

Главен арбитър на утрешния двубой е Ивайло Стоянов от Петрич. Негови първи помощници ще са Крум Стоилов от Благоевград и Емил Вангелов от Петрич. Стоян Денев и Георги Давидов от Велико Търново ще отговарят за по-голямата прецизност на съдийските отсъждания зад двете врати. Четвърти артибър е Пламен Георгиев от Плевен. Дежурен делегат на БФС е Димитър Димитров от Пазарджик, а оценка на съдийството ще постави Петър Петров от Велико Търново.

Утрешният двубой е под номер 26 в съвместната история на двата отбора. Досега „заралии“ са записали 6 победи и 13 поражения, а 6 срещи са останали без победител. Головата разлика е 26:43, в полза на „ловчанлии“.

Миналата година, през месец май, само 4 дни преди да спечели Купата на България „Берое“ се наложи в Ловеч над „оранжевите“ с 2:1.