Преди подновяването на шампионата и двубоя с „Литекс“ в Ловеч пред камерата на клубната телевизия застана кондиционният треньор на „Берое“ Пламен Липенски. Вижте какво сподели той за подготовката, селекцията и предстоящата среща с един от лидерите в класирането:

 

– Г-н Липенски, отмина зимната подготовка. Каква е оценката ви като специалист и доволен ли сте от нея?
– Според мен тя премина на нивото, което желаехме и бяхме начертали. Смело мога да заявя, че постигнахме максимума от това, което очаквахме.

– Доволен ли сте от селекцията и представянето на новите футболисти?
– Всеки един треньор, бил той на „Берое“ или който и да е друг, би желал повече и повече футболисти, но ние трябва да се съобразяваме с финансовото състояние на клуба, с финансовите възможности. Ние сме говорили и с Петър Хубчев и останалите колеги, че няма да бързаме и търсим количество. На „Берое“, както преди, така и сега му трябва качество преди всичко. затова с тези момчета, които сме привлекли до този момент, с това ще разполагаме. Току-що научихме радостната новина, че Стефан Спировски ще може да играе. До преди 2 часа това не бе възможно, защото имаше документални разминавания. Всичко обаче е наред и той ще може да играе в този мач.

– Готов ли е отборът за първия двубой?
– Абсолютно. Напълно сме готови. Интересуват ни само трите точки и победата.

– Какви са очакванията ви от предстоящия мач в Ловеч?
– „Берое“ винаги е играл добре срещу „Литекс“, независимо къде. Още повече, че съперникът се опитва да играе и практикува добър футбол, открит футбол. Това ни допада и на нас. Затова мисля, че ще стане хубав мач и дано късметът е на наша страна.

– Предвид ситуацията на двата отбора в класирането – „Литекс“ са на второ място и ще атакуват шампионската титла. Напрежението в техния лагер ли е според вас и може ли този факт да се отрази по някакъв начин на двубоя?
– При нас няма напрежение. Те да му мислят. Нас не ни интересува те за какво се борят. Нас ни интересуват трите точки. Единствено за това отиваме в Ловеч.

– Има ли някакви проблеми с контузени играчи?
– Единствено Игор Джоман има проблем. Удар в медиалната връзка, но проблемът не е сериозен. Просто травма, която трябва да отзвучи. Иначе всички останали са в добро състояние.